Circuitul Nurburgring va găzdui Marele Premiu de F1 al Germaniei în 2013

Autor: Iulian Dnistran 02 feb. 2013 Formula 1
Circuitul Nurburgring va găzdui Marele Premiu de F1 al Germaniei în 2013

Marele Premiu de Formula 1 al Germaniei din 2013 se va desfăşura pe legendarul circuit Nürburgring, după ce Bernie Ecclestone, şeful F1, a ajuns la o înţelegere cu compania care promovează circuitul Nürburgring.

Decizia vine după câteva luni de incertitudine în privinţa desfăşurării Marelui Premiu al Germaniei pe Nürburgring în acest an, deoarece circuitul se află în stare de insolvenţă şi ar putea fi vândut de către statul german.

Din anul 2007, Marele Premiu de F1 al Germaniei a alternat de la un an la altul pe Hockenheimring şi Nürburgring, însă situaţia financiară precară a companiei care a administrat circuitul Nürburgring ar fi putut duce la un nou Mare Premiu al Germaniei desfăşurat pe Hockenheimring.

La începutul acestei săptămâni, Bernie Ecclestone a declarat că discuţiile pentru Nürburgring au încetat deoarece termenii oferiţi „nu erau acceptabili din punct de vedere financiar”.

El a confirmat, însă, pentru Reuters că s-a ajuns la o înţelegere şi că Marele Premiu de Formula 1 al Germaniei se va desfăşura pe Nürburgring în 7 iulie 2013.

Circuitul  Nürburgring, care e deţinut de statul german, a intrat în insolvenţă cu datorii de aproximativ 400 de milioane de euro, după ce în incinta complexului a fost construit un parc de distracţii din bani publici. Parcul arată, însă, ca un oraş părăsit, deoarece nu există clienţi pentru atracţiile turistice instalate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide