Cum ar arăta o cursă de Formula 1 din 1934 dacă ar fi fotografiată azi

Înainte de cel de-al Doilea Război Mondial, fotografiile în sporturile cu motor erau alb-negru şi foarte greu de făcut, fiindcă nu existau aparatele foto digitale pe care le ştim cu toţii. Aşa că nemţii de la Mercedes-Benz s-au gândit să recreeze câteva poze foarte vechi cu ajutorul tehnologiilor de ultimă ură.

Cum ar arăta o cursă de Formula 1 din 1934 dacă ar fi fotografiată azi Cum ar arăta o cursă de Formula 1 din 1934 dacă ar fi fotografiată azi

După doi ani de muncă, Mercedes-Benz, fotograful Jan Rambousek şi studioul Playground au publicat poate cele mai frumoase fotografii făcute vreodată cu legendarele monoposturi de Formula 1 Mercedes-Benz care au căpătat porecla de Săgeţile Argintii (Silver Arrows).

Fotograful s-a folosit de schiţe vechi, poze (puţine) făcute în 1934 şi a pus în scenă mai mulţi actori îmbrăcaţi în haine potrivite perioadei de dinainte de cel de-al Doilea Război Mondial. Apoi au urmat foarte multe ore pe calculator, unde s-au recreat virtual toate detaliile posibile şi imposibile - de la publicul din tribune şi până la camioanele de asistenţă (da, existau camioane de asistenţă în 1934).

Din toată seria de poze, preferata mea este cu siguranţă cea în care un monopost Ferrari scapă de sub control fiindcă a rămas fără un cauciuc, iar din spate vin două Silver Arrow-uri.

Porecla Săgeţilor Argintii vine de la culoarea panourilor de caroserie din aluminiu, iar povestea este cât se poate de interesantă şi de relevantă pentru lumea curselor din anii '30. Înaintea Marelui Premiu al Germaniei din 1934, Alfred Neubauer, şeful echipei Mercedes-Benz, a luat o decizie de moment pentru ca monoposturile sale să se încadreze în limita de greutate de 750 kg: să se dea jos vopseaua de pe caroserie.

VIDEO:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.