Din 2015, în Formula 1 ar putea intra o femeie-pilot: Simona De Silvestro

Doamnelor şi domnişoarelor, în luna femeilor vă aducem o veste bună: Formula 1, un teritoriu dedicat exclusiv bărbaţilor, ar putea fi ”cucerit” de sexul frumos începând cu 2015.

Din 2015, în Formula 1 ar putea intra o femeie-pilot: Simona De Silvestro Din 2015, în Formula 1 ar putea intra o femeie-pilot: Simona De Silvestro

În istoria de 62 de ani a Campionatului Mondial Formula 1, doar cinci femei au reuşit să intre în Marele Circ (faţă de 822 de bărbaţi...), iar trei dintre ele au luat startul într-un Grand Prix.

Oare câte mărţişoare a primit Maria Teresa de Filippis, prima femeie care a alergat în Formula 1?

Prima femeie din istoria Formula 1 care a participat la un Grand Prix a fost Maria Teresa De Filippis, care a debutat în 1958, la Monaco, pe un monopost Maserati. După care o mai putem menţiona pe Lella Lombardi, care a câştigat primele puncte cu Williams în 1975, în Grand Prix-ul Spaniei, iar Desire Wilson a câştigat în 1980 cursa de la Brands Hatch, din campionatul ”pseudo-F1” British Aurora F1.

Au mai fost şi alte femei-pilot care au cochetat cu Formula 1, cele mai cunoscute nume fiind Susie Wolff, angajată ca pilot de teste de către Williams, precum şi regretata Maria de Vilotta, care a avut aceeaşi poziţie de pilot de teste în cadrul echipei Marussia, dar care a căzut victimă unui accident.

Maria de Vilotta ne-a părăsit în 2013, după ce în 2012 a suferit un accident grav cu un monopost Marussia

În 2015, însă, cei de la Sauber speră să intre în analele istoriei promovând-o ca pilot cu acte în regulă pe Simona de Silvestro. Având doar 25 de ani, Simona de Silvestro are momentan titulatura de ”Affiliated Driver” în cadrul echipei Sauber - ceea ce înseamnă că, alături de titularii Gutierez şi Sutil şi de pilotul de rezervă Van der Garde, Simona va participa la un program complet de antrenamente.

Elveţianca şi-a început cariera serioasă în motorsport la 18 ani, în cadrul competiţiei Formula BMW USA, iar în ultimii 4 ani Simona de Silvestro a alergat în IndyCar Series, în 2010 câştigând trofeul ”Rookie of the Year”, iar în 2013 a ajuns pe podium în cursa de pe circuitul din Houston.

Mai ştiţi melodia lui James Brown, ”It's A Man's Man's Man's World”? Ei bine, ”not anymore!” pare să spună încrezătoare Simona de Silvestro

Acum, Monisha Kaltenborn, prima prima femeie-patron a unei echipe de Formula 1 (după ce fondatorul Peter Sauber i-a predat frâiele în 2012), a decis să îi dea o şansă tinerei Simona de Silvestro, care speră să ajungă în 2015 să piloteze un monopost în Marele Circ.

Noi îi urăm succes, iar pe voi vă lăsăm să pariaţi:

CREDEŢI CĂ SIMONA DE SILVESTRO VA AJUNGE PILOT DE F1?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.