Două minute de foc la Silverstone. Cum a câștigat Lewis Hamilton cursa de Formula 1 cu un cauciuc spart?

Publicat: 03 08. 2020, 11:30
Actualizat: 03 08. 2020, 11:55

Cursa de la Silverstone părea simplă pentru Mercedes-AMG Petronas. Dar șocul s-a produs în ultimele două tururi de circuit. Lewis Hamilton și Valtteri Bottas au suferit câte o pană de cauciuc și s-au târât către linia de sosire.

GALERIE FOTO

Părea să fie o cursă fără emoții pentru Mercedes-AMG Petronas. Lewis Hamilton plecase din pole position, iar Valtteri Bottas obținuse cea de-a doua poziție pe grilă. După un start perfect, cei doi nici nu au mai văzut în retrovizoare duelul dintre Max Verstappen de la Red Bull și Charles Leclerc de la Ferrari pentru poziția a treia.

Singurele momente intense ale cursei de la Silverstone au fost cele în care Safety Car-ul Mercedes-AMG GT R a ieșit pe circuit. Echipele și-au chemat prematur piloții la boxe pentru schimbul de pneuri.

Lucrurile păreau clare la Silverstone. Dar Valtteri Bottas a suferit o pană pe stânga față cu două tururi înainte de final. Finlandezul de la Mercedes a făcut eforturi mari pentru a reuși să ajungă la boxe.

Lewis Hamilton era să piardă la Silverstone

Tot la boxe a ajuns și Max Verstappen, pentru a trece pe softuri, după ce el și Charles Leclerc l-au depășit pe Bottas. Olandezul de la Red Bull, aflat în acel moment al doilea în cursă, avea să regrete decizia. În frunte, cu un avans de 30 de secunde, Lewis Hamilton s-a ales și el cu un cauciuc spart, cu un tur înainte de final.  Englezul de la Mercedes s-a târât până la linia de sosire, în timp ce Verstappen se apropia amenințător. Cu anvelopa făcută bucăți și scântei ieșind din janta deformată, Hamilton a reușit să câștige cursa cu un avans de aproape 6 secunde.

În spatele lui Verstappen a venit  monegasscul Charles Leclerc.

Daniel Ricciardo de la Renault, Lando Norris de la McLaren și Esteban Ocon de la Renault au fost următorii care au trecut linia de sosire.

A obținut un punct Sebastian Vettel de la Ferrari. Neamțul a încheiat pe 10, chiar în fața celui care spera la locul 2 înainte de a face pană, Valtteri Bottas.

Marele Circ rămâne în Anglia. Urmează cea de-a doua cursă pe circuitul de la Silverstone și cea de-a cincea a sezonului.

VIDEO: