E oficial: Daniel Ricciardo va pilota alături de Sebastian Vettel în 2014. VIDEO

Autor: Iulian Dnistran 03 sept. 2013 Formula 1

Daniel Ricciardo îl va înlocui pe Mark Webber în cadrul echipei de Formula 1 Red Bull Racing din 2014 şi va deveni, astfel, coechipierul triplului campion mondial Sebastian Vettel. Australianul de 24 de ani, care în 2013 conduce pentru echipa Toro Rosso, are 42 de Grand Prix-uri la activ în F1 şi s-a aflat pe lista scurtă a posibililor coechipieri pentru Vettel în 2014, după ce Mark Webber a anunţat că va părăsi Marele Circ la sfârşitul acestui sezon şi va intra în cursele de anduranţă alături de Porsche.

„De când am intrat în Formula 1 în 2011, am sperat că asta se va întâmpla (transferul de la Toro Ross la Red Bull – n.r.), iar de-a lungul vremii speranţa a crescut din ce în ce mai mult; am avut rezultate bune, iar Red Bull a decis că acum e momentul, aşa că e bine”, a spus Daniel Ricciardo.

„E un tânăr foarte talentat, e foarte angajat în ceea ce face, are o atitudine grozavă şi, în cele din urmă, a fost o alegere foarte logică pentru noi”, a declarat Christian Horner, şeful echipei de Formula 1 Red Bull Racing.

Ricciardo a debutat în Formula 1 în 2011, când a fost unul dintre piloţii de rezervă ai echipei Red Bull. În acelaşi an, el a participat la opt sesiuni de antrenamente pentru Toro Rosso şi a condus pentru echipa HRT în a doua jumătate a sezonului. În 2012 a devenit pilot cu drepturi depline la Toro Rosso, unde a adunat 22 de puncte până în prezent.

Cei doi australieni (Mark Webber şi Daniel Ricciardo) îşi vor păstra locurile pe care le au în prezent până la sfârşitul acestui sezon, care se va încheia în 24 noiembrie în Brazilia.

Din 2014, monoposturile de Formula 1 vor trece de la motoare V8 de 2,4 litri la motoare V6 de 1,6 litri.

Video:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide