Fernando Alonso a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei

Autor: Iulian Dnistran 13 mai 2013 Formula 1

Fernando Alonso a câştigat, pe teren propriu, Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei, desfăşurat ieri pe Circuit de Catalunya. Spaniolul a fost urmat de finlandezul Kimi Räikkönen de la Lotus şi de colegul său de la Ferrari – Felipe Massa.

Nico Rosberg, pilotul Mercedes care a plecat din pole position, a reuşit doar o clasare pe locul şase, după o cursă în care strategiile de schimbare a anvelopelor au jucat un rol esenţial.

Campionul en-titre, Sebastian Vettel, a terminat cursa din Spania pe locul patru, urmat de colegul său de la Red Bull Racing, Mark Webber.

Alonso a devenit lider pe circuit în turul cu numărul 14, după ce Esteban Gutierrez a intrat la pituri, şi a rămas în frunte până la sfârşit.

Daniel Ricciardo a avut parte de o cursă foarte bună pentru echipa sa – Toro Rosso, şi a reuşit să termine pe locul zece, în faţa lui Esteban Gutierrez care a obţinut cel mai bun rezultat al său de până acum pentru Sauber.

Caterham a fost una dintre echipele care au avut bătăi de cap în Spania. La intrarea la pituri din turul 20, roata din stânga-spate a monopostului lui Giedo van der Garde a fost montată incorect, ceea ce a dus la desprinderea ei de pe osie şi la abandonul lui Van der Garde. În consecinţă, echipa a fost amendată cu 10.000 de euro pentru eliberarea monopostului de la pituri în condiţii de siguranţă necorespunzătoare.

Lista abandonurilor a fost completată de Jean-Eric Vergne de la Toro Rosso şi Romain Grosjean de la Lotus.

În urma Marelui Premiu al Spaniei, germanul Sebastian Vettel rămâne liderul în clasamentul general al piloţilor, cu 89 de puncte. El e urmat de finlandezul Kimi Räikkönen, cu 85 de puncte, şi spaniolul Fernando Alonso, care are 72 de puncte.

Următoarea cursă din Campionatul Mondial de Formula 1 2013 este Marele Premiu din Monaco, care se va desfăşura în 26 mai 2013.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide