Formula 1 2012 Monaco - Preview

Urmatoarea cursa din calendarul Formula 1 care se va desfăşura la Monaco este şi cea mai lenta din acest sezon, cea mai bună armă fiind o strategie bine pusă la punct.

Formula 1 2012 Monaco - Preview Formula 1 2012 Monaco - Preview

Cea mai moale compoziţie a pneurilor pentru Formula, Pirelli P Zero Supersoft, îşi vor face debutul în cursa de la Monaco, cea mai lentă, dar şi cea mai prestigioasă a anului. Pe un circuit stradal, unde vitezele sunt foarte mici, pneurile supersoft sunt ideale. Acestea se încălzesc foarte repede şi sunt capabile să genereze un nivel ridicat de tracţiune, un lucru foarte important din cauza posibilităţilor de depăşire reduse pe acest circuit. La Monaco se pot câştiga poziţii mai repede la boxe decât pe circuit, o strategie bine pusă la punct fiind cea mai bună arma aici. Monaco este un circuit stradal, ceea ce înseamnă că nivelul de aderenţă se schimbă pe tot parcursul weekend-ului. Vineri circuitul este deschis traficului normal ceea ce are un efect asupra cauciucului depus pe suprafaţa de rulare înaintea calificărilor de sâmbătă.

Directorul departamentului Pirelli Motorsport, Paul Hembery, susţine că gradul de uzură a pneurilor este mic pe circuitul de la Monaco, fapt ce îi va îndemna pe piloţi să meargă la limită de la început până la final.

Jenson Button este foarte nerabdător să încerce pentru prima dată pneurile de compoziţie supersoft şi este pregătit pentru sesiunea de calificări ce contează foarte mult în această cursă.

Peurile pot rezista la Monaco până la 50 de tururi, fapt ce le poate da şansa echipelor să încerce o strategie cu numai o singură oprire la boxe. Nivelul de aderenţă este foarte mare şi ajută pilotul să poată adopta un stil alert pe toată perioada cursei.

Vom reveni luni cu primele impresii după încheierea etapei de la Monaco.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.