Formula 1: Hamilton întrerupe dominaţia lui Vettel

Lewis Hamilton a reuşit să obţină prima victorie din acest sezon şi a întrerupt dominaţia lui Sebastian Vettel.

Formula 1: Hamilton întrerupe dominaţia lui Vettel Formula 1: Hamilton întrerupe dominaţia lui Vettel

Cursa din China a fost cea mai spectaculoasă întrecere din "Marele Circ" din acest sezon. Nimic nu anunţa o cursă atât de interesantă după sesiunea de calificări de sâmbătă. Vettel domina din nou şi obţinea al treilea pole-position consecutiv.
Germanul avea să aibă parte de un start prost însă. Jenson Button trecea pe primul loc până în primul viraj, în timp de Vettel se lupta să îl ţină în spate pe Lewis Hamilton. McLaren-urile nu s-au putut depărta prea mult de Vettel până la primul schimb de anvelope. Anvelopele au jucat din nou un rol foarte important. Strategia a fost crucială, anvelopele soft nerezistând prea multe ture. La primul set de opriri la boxe, Button avea să le facă o surpriză mecanicilor de la Red Bull, oprind monopostul său în standul Red Bull. Din fericire mecanicii au realizat că este un alt monopost şi nu au schimbat instinctiv roţile.
În nebunia de la boxe, lider a devenit Nico Rosberg de la Mercedes. Pentru prima dată în acest sezon, monoposturile Mercedes au dat semne că performanţele s-au îmbunătăţit. Schumacher avea să se dueleze cu Alonso ca în zilele bune, germanul clasându-se în puncte, pe locul opt la final. Rosberg avea să termine cursa pe cinci.

Hamilton a fost cel mai bun în China
Cursa avea să aducă spectacol în partea a doua, piloţii fiind nevoiţi să se dueleze pe circuit, o situaţie din ce în ce mai rară în ultimul timp. Primul loc avea să fie decis în urma unui duel, Hamilton atacând-ul pe Vettel spre final. Cu anvelopele uzate, germanul a rezistat cât a putut, dar Hamilton avea să îl depşească obţinând prima victorie din acest sezon.
Un alt pilot care trebuie aplaudat este australianul Mark Webber. Plecat de la mijlocul plutonului, Webber avea să folosească magistral o strategie cu trei opriri. Apoi a reuşit o serie de depăşiri doar cu ajutorul aripii DRS, deoarece sistemul KERS de pe monoposturile Red Bull a fost de neutilizat spre finalul cursei. Webber reuşea să urce pe podium, pe locul trei, aducând puncte importante pentru Red Bull.
La Ferrari situaţia nu este roz, monopostul de la Maranello nefiind suficient de performant. Alonso şi Massa s-au clasat pe locurile şapte şi, respectiv, şase, dar prea jos pentru pretenţile unei echipe ce vrea titlul mondial.
Partea bună este că Red Bull pare să nu fie o echipă invicibilă, McLaren fiind suficient de aproape din punct de vedere al performanţelor. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în Turcia peste trei săptămâni.

O cursă spectaculoasă

Clasament China
1. Hamilton McLaren-Mercedes 1h36:58.226
2. Vettel Red Bull-Renault + 5.198
3. Webber Red Bull-Renault + 7.555
4. Button McLaren-Mercedes + 10.000
5. Rosberg Mercedes + 13.448
6. Massa Ferrari + 15.840
7. Alonso Ferrari + 30.622
8. Schumacher Mercedes + 31.206
9. Petrov Renault + 57.404
10. Kobayashi Sauber-Ferrari + 1:03.273
11. Di Resta Force India-Mercedes + 1:08.757
12. Heidfeld Renault + 1:12.739
13. Barrichello Williams-Cosworth + 1:30.189
14. Buemi Toro Rosso-Ferrari + 1:30.671
15. Sutil Force India-Mercedes + 1 tur
16. Kovalainen Lotus-Renault + 1 tur
17. Perez Sauber-Ferrari + 1 tur
18. Maldonado Williams-Cosworth + 1 tur
19. Trulli Lotus-Renault + 1 tur
20. D'Ambrosio Virgin-Cosworth + 2 tururi
21. Glock Virgin-Cosworth + 2 tururi
22. Karthikeyan HRT-Cosworth + 2 tururi
23. Liuzzi HRT-Cosworth + 2 tururi

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.