Formula 1 în SUA

Formula 1 se va întoarce în Statele Unite ale Americii începând din 2012. Cursa se va ţine pe o pistă nouă construită în oraşul Austin din statul Texas.

Formula 1 în SUA Formula 1 în SUA

Bernie Ecclestone a anunţat că a ajuns la un acord cuorganizatorii americani pentru ca Formula 1 să revină în StateleUnite ale Americii începând din sezonul 2012. Dacăultimele curse disputate în America s-au ţinut pe celebrul circuitde la Indianapolis, de data aceasta piloţii din Formula 1 se vorînfrunta pe un circuit nou construit în Texas.

Au trecut 30 de ani de când Formula 1 s-a disputat pe uncircuit dedicat în Statele Unite. Între 1961 şi 1980, Formula 1 afost găzduit de circuitul de la Watkins Glen. De atunci,Formula 1 a mai fost primită de Long Beach, Las Vegas, Detroit,Dallas, Phoenix toate fiind circuite stradale. Ultimul pe listă afost Indianapolis, cursa fiind disputată pe un circuit construi îninteriorul faimosului oval.

Acordul dintre Ecclestone şi Full Throttle Productions pentruorganizarea cursei de Formula 1 în Austin, Texas pune sfârşitspeculaţiilor care dădeau drept sigură o cursă în New Jersey sauNew York.

Încă nu există detalii concrete despre layout-ul pistei saulocaţia din Austin unde va fi construită.