Formula 1 în SUA

Formula 1 se va întoarce în Statele Unite ale Americii începând din 2012. Cursa se va ţine pe o pistă nouă construită în oraşul Austin din statul Texas.

Formula 1 în SUA Formula 1 în SUA

Bernie Ecclestone a anunţat că a ajuns la un acord cu organizatorii americani pentru ca Formula 1 să revină în Statele Unite ale Americii începând din sezonul 2012. Dacă ultimele curse disputate în America s-au ţinut pe celebrul circuit de la Indianapolis, de data aceasta piloţii din Formula 1 se vor înfrunta pe un circuit nou construit în Texas.

Au trecut 30 de ani de când Formula 1 s-a disputat pe un circuit dedicat în Statele Unite. Între 1961 şi 1980, Formula 1 a fost găzduit de circuitul de la Watkins Glen. De atunci, Formula 1 a mai fost primită de Long Beach, Las Vegas, Detroit, Dallas, Phoenix toate fiind circuite stradale. Ultimul pe listă a fost Indianapolis, cursa fiind disputată pe un circuit construi în interiorul faimosului oval.

Acordul dintre Ecclestone şi Full Throttle Productions pentru organizarea cursei de Formula 1 în Austin, Texas pune sfârşit speculaţiilor care dădeau drept sigură o cursă în New Jersey sau New York.

Încă nu există detalii concrete despre layout-ul pistei sau locaţia din Austin unde va fi construită.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.