Grupul Volkswagen ar putea intra în Formula 1!

Autor: Adrian Mihălţianu 05 dec. 2014 Formula 1

Grupul Volkswagen ar putea intra în Formula 1 cu una dintre mărcile sale, iar participarea ar putea avea loc chiar din sezonul 2016, dacă şefii grupului vor primi un imbold în acest sens în urma studiului efectuat de Stefano Domenicali, fost „team principal” al Ferrari, care a fost angajat în acest an de Audi, marcă a grupului, pentru a vedea cât de fezabilă este o participare în Marele Circ.

Mărcile grupului Volkswagen participă în multe competiţii motorsport, însă Audi ar putea părăsi plin de lauri cursele de anduranţă de 24H şi ar avea nevoie de o competiţie de un nivel cel puţin asemănător. Cum Porsche va fi în mod cert vârful de lance al grupului Volkswagen la LeMans 24H şi la celelalte curse din competiţiile de anduranţă, rămânea pentru Audi doar o implicare în Formula 1. Aceasta ar pretinde, totuşi, o participare sub marcă proprie, iar nu doar ca furnizor de motoare sau tehnologie, conform surselor citate de BBC. În plus, Volkswagen este marca prezentă actualmente în Formula 3, acolo unde se bate cu Mercedes-Benz, iar nu Audi…

Volkswagen, iar nu Audi, este prezent deja în Formula 3, cu rezultate foarte bune

Interesul Volkswagen pentru Marele Circ a fost încurajat de succesul global de marketing înregistrat de grupul rival Daimler, de care aparţine noua campioană mondială, Mercedes AMG Petronas.

Însă intrarea VW Group în F1 nu este un proces uşor, depinzând de eventuale schimbări la nivelul companiei sau la nivelul sportului. Ferdinand Piech, preşedintele Comitetului Director al VW Group, şi administratorul drepturilor comerciale ale F1, Bernie Ecclestone, au o relaţie tensionată de mult timp. Astfel, cel puţin unul dintre ei ar trebui să-şi părăsească poziţia înainte ca Volkswagen să se alăture Formulei 1.

Volkswagen Group este implicat în acest moment în mai multe programe sportive: cu Porsche şi Audi în Campionatul Mondial de Anduranţă, cu Audi în Campionatul German de Turisme (DTM) şi cu Volkswagen în Campionatul Mondial de Raliuri şi în Formula 3, în cea din urmă furnizând motoare. În mod cert, intrarea în F1 ar pretinde focusarea de resurse în detrimentul uneia dintre aceste competiţii.

Mai multe informaţii pe Mediafax.

 
Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide