Infiniti intră în Formula 1

Marca auto de lux Infiniti a decis să îşi sporească notorietatea intrând în Formula 1. Deocamdată în calitate de sponsori ai echipei Red Bull Racing.

Infiniti intră în Formula 1 Infiniti intră în Formula 1

Infiniti, marca de lux japoneză a decis să intre înFormula 1 în calitate de sponsor. Şi a ales cea maicelebră echipă din acest moment Red Bull Renault. Deşi iniţial s-azvonit că Infiniti va intra în Formula 1 ca furnizor de motoare,acest lucru a fost exclus pentru moment. Infiniti devine însă unuldin sponsorii principali ai echipei Red Bull Racing. Deja logo-ulInfiniti este vizibil pe eleronul spate al monoposturilor Red Bullprecum şi pe combinezoanele piloţilor Sebastian Vettel şu MarkWebber. Aceştia au fost prezenţi şi la Salonul Auto de la Genevaunde au participat la prezentarea conceptului Infiniti Etherea.

Contractul de sponsorizare cu Red Bull a fost semnatpentru doi ani. Infiniti se alătură mărcii Renault carerămâne furnizorul oficial de motoare al echipei Red Bull.

Infiniti este primul constructor japonez care intră în Formula 1după valul de retrageri din anii trecuţi. Honda şi Toyota s-auretras din "Marele Circ" la debutul crizei financiare. Însă înultima vremea constructorii au început să revină în Formula 1 încalitate de sponsori sau parteneri tehnici. Printre ultimele mărciintrate în F1 se numără Lotus, Lada, Tata şi Marussia.