Jenson Button a câştigat Marele Premiu al Canadei

Button a câştigat o cursă care a durat patru ore fiind întreruptă de ploaia torenţială de la Montreal. Englezul de la McLaren a reuşit să obţină victoria în ultimul tur când a profitat de o greşeală a germanului Vettel.

Jenson Button a câştigat Marele Premiu al Canadei Jenson Button a câştigat Marele Premiu al Canadei

Cursa din Canada a fost întreruptă de organizatori din cauza ploii foarte puternice. Monoposturile au aşteptat pe grila de start aproape două ore ca cerul să se însenineze cât de puţin. Am mai avut şi cinci perioade de safety-car datorate diverselor incidente petrecute pe traseu.

Jenson Button a reuşit să întrerupă dominaţia lui Sebastian Vettel de la Red Bull după un duel strâns cu acesta. În ultimul tur, Vettel era în frunte dar sub presiunea lui Button a greşit şi a derapat cu doar câteva viraje înainte de final. A reuşit să termine pe locul doi, în timp ce podiumul a fost completat de coechipierul său de la Red Bull, Mark Webber.

Button a fost investigat după cursă de către oficiali pentru două incidente în care a fost implicat în timpul cursei dar nu s-a luat nici o măsură disciplinară, aşa că britanicul este învingătorului unui foarte haotic Mare Premiu al Canadei.

Ploaia a stricat Marele Premiu al Canadei

Cursa a început sub Safety-Car datorită ploii foarte puternice. După cinci tururi, aceasta s-a retras iar Vettel a rămas la conducere în ciuda unui atac din partea lui Fernando Alonso. Webber avea să se răsucească în urma unui contact cu Lewis Hamilton. Acesta avea apoi să fie protagonistul unui incident ciudat împreună cu coechipierul său pe linia dreaptă. Hamilton a încercat o depăşire ciudată l-a atins pe Button şi monopostul său a fost proiectat în zid. Hamilton era forţat să abandoneze. Button a intrat la standuri pentru reparaţii şi a revenit pe locul 12. Button aveas să primească apoi o penalizare cu trecere pe la standuri şi cădea pe locul 14. Ploaia cădea din ce în ce mai puternic şi în turul 25 cursa a fost oprită cu steag roşu de către organizatori.

Jenson Button a întrerupt dominaţia lui Sebastian Vettel

A fost reluată două ore mai târziu. Fiind obligaţi să plece pe pneuri de ploaie majoritatea au intrat la boxe pentru a trece pe pneuri intermediare imediat ce safety-car-ul s-a retras de pe traseu. Button avea să îl atingă pe Alonso şi spaniolul suspenda monopostul său pe un vibrator. Un nou abandon pentru pilotul Ferrari. Button avea pană şi trebuia să treacă din nou pe la boxe. Vettel conducea în faţa lui Kamui Kobayashi, Massa şi Heidfeld. Am văzut apoi o demonstraţie de pilotaj din partea bătrânului Michael Schumacher. Pista udă i-a convenit de minune şi germanul a reuşit să urce până pe poziţia a treia. Însă monopostul său nu are viteză de top şi germanul a fost depăşit de Button şi Webber. Bătălia dintre Vettel şi Button din ultimul tur avea să decidă cursa.

Clasament Marele Premiu al Canadei

1. Jenson Button McLaren-Mercedes 4h04:39.537

2. Sebastian Vettel Red Bull-Renault + 2.709

3. Mark Webber Red Bull-Renault + 13.828

4. Michael Schumacher Mercedes + 14.219

5. Vitaly Petrov Renault + 20.395

6. Felipe Massa Ferrari + 33.225

7. Kamui Kobayashi Sauber-Ferrari + 33.270

8. Jaime Alguersuari Toro Rosso-Ferrari + 35.964

9. Rubens Barrichello Williams-Cosworth + 45.117

10. Sebastien Buemi Toro Rosso-Ferrari + 47.056

11. Nico Rosberg Mercedes + 50.454

12. Sergio Perez Sauber-Ferrari + 1m03.607s

13. Tonio Liuzzi HRT-Cosworth + 1 tur

14. Jerome D'Ambrosio Virgin-Cosworth + 1 tur

15. Timo Glock Virgin-Cosworth + 1 tur

16. Jarno Trulli Lotus-Renault + 1 tur

17. Narain Karthikeyan HRT-Cosworth + 1 tur

18. Paul di Resta Force India-Mercedes + 3 tururi

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.