Kimi Raikkonen a câştigat prima cursă din sezonul 2013 de Formula 1

Autor: Iulian Dnistran 18 mart. 2013 Formula 1

Kimi Räikkönen de la Lotus a câştigat Marele Premiu al Australiei, prima cursă din sezonul 2013 de Formula 1, deşi a pornit de pe linia de start din poziţia a şaptea. Finlandezul, care a câştigat în 2007 titlul de campion mondial de Formula 1, a fost urmat de spaniolul Fernando Alonso de la Ferrari şi de germanul Sebastien Vettel de la Red Bull.

După calificările de duminică, în care cei doi piloţi ai echipei Red Bull au obţinut primele două locuri pe linia de start, toată lumea se aştepta ca întreaga cursă să fie dominată de Sebastian Vettel şi Mark Webber, însă Webber a căzut de pe doi pe şapte, iar cele două monoposturi Ferrari au ajuns foarte repede pe doi şi trei, înaintea lui Lewis Hamilton şi Nico Rosberg de la Mercedes.

Räikkönen, care se afla între cele două Mercedesuri, a scăpat din strânsoare şi a început să-i urmărească pe cei trei care conduceau cursa.

În turul cu numărul 23, finlandezul a ajuns liderul cursei şi, datorită strategiei Lotus cu doar două opriri la pituri, a rămas în frunte până în turul cu numărul 34. Apoi, în turul al 37-lea, Vettel a intrat la pituri pentru a treia oară, iar Alonso a intrat pentru a treia schimbare de anvelope în turul al 39-lea.

Kimi a trecut de liderul Adrian Sutil de la Force India în timpul turului cu numărul 43 şi a rămas în frunte până la sfârşitul cursei.

Primul Mare Premiu de Formula 1 din sezonul 2013 a avut parte şi de patru abandonuri, din partea lui Daniel Ricciardo de la Toro Rosso, Nico Sosberg de la Mercedes, Pastor Maldonado de la Williams şi Niko Hulkenberg de la Sauber.

Kimi Räikkönen e acum lider în clasamentul piloţilor, cu 25 de puncte. El e urmat de Fernando Alonso, cu 18 puncte, şi Sebastian Vettel, cu 15 puncte.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide