Kimi Raikkonen se întoarce la Ferrari F1 din 2014

Autor: Iulian Dnistran 12 sept. 2013 Formula 1
Kimi Raikkonen se întoarce la Ferrari F1 din 2014

Kimi Räikkönen va părăsi echipa de Formula 1 Lotus la sfârşitul sezonului 2013 şi se va alătura echipei Ferrari în 2014, unde va fi coechipier cu Fernando Alonso. Räikkönen are un contract pe doi ani cu italienii cu care a câştigat primul şi singurul său titlu mondial, în 2007.

„Scuderia Ferrari anunţă că a ajuns la o înţelegere cu Kimi Räikkönen. Finlandezul va face echipă cu Fernando Alonso pentru următoarele două sezoane”, au spus cei de la Ferrari prin intermediul unui comunicat oficial.

Räikkönen a mai pilotat pentru italieni în perioada 2007-2009, iar în primul an al acestei colaborări, finlandezul a obţinut titlul de campion mondial de Formula 1. „Abia aştept să conduc o maşină cu Căluţul Cabrat din nou şi să mă familiarizez cu atât de mulţi oameni cu care am avut legături strânse”, a declarat finlandezul pentru site-ul www.ferrari.com. „Aştept să lucrez cu Fernando, pe care îl consider un şofer foarte bun, şi să duc echipa către succesul pe care îl merită”, a mai spus Räikkönen.

Ultima dată când Ferrari a avut doi piloţi campioni mondiali a fost în 1953, când italienii Alberto Ascari şi Giuseppe Farina au condus împreună pentru echipa Căluţului Cabrat.

Dacă punem la socoteală şi noile motoare, sezonul 2014 de Formula 1 se anunţă unul interesant.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide