Lewis Hamilton a obţinut prima sa victorie la Mercedes în Marele Premiu al Ungariei

Autor: Iulian Dnistran 29 iul. 2013 Formula 1

Lewis Hamilton, englezul care i-a luat locul lui Michael Schumacher la echipa Mercedes F1, a câştigat duminică Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei şi şi-a adjudecat, astfel, prima sa victorie din acest sezon.

„Aceasta este probabil una dintre cele mai importante victorii din cariera mea”, le-a spus Hamilton spectatorilor după cea de-a patra victorie obţinută la Hungaroring în ultimii şapte ani, însă prima obţinută cu altă echipă decât McLaren. De altfel, Hamilton, care a plecat din pole position, a stârnit admiraţia lui Niki Lauda, o legendă vie a curselor de Formula 1.

Kimi Räikkönen, care ar putea deveni coechipierul lui Sebastian Vettel din 2014, a obţinut locul al doilea după ce s-a luptat cu campionul mondial en-titre în ultimele tururi ale cursei. „I-am spus lui Kimi că nu sunt fericit, dar el râdea. Astea sunt cursele”, a spus Vettel cu zâmbetul pe buze, după ce în timpul competiţiei s-a plâns prin radio că finlandezul nu i-a lăsat loc să-l depăşească.

Locul patru a fost ocupat de Mark Webber, care a plecat în cursă de pe locul 10, iar Fernando Alonso de la Ferrari a terminat pe cinci.

Adrian Sutil a fost primul care a abandonat, în turul 19, şi a fost urmat de Esteban Gutierrez, Valtteri Bottas, Nico Rosberg şi Paul di Resta.

În clasamentul general al piloţilor, Sebastian Vettel îşi menţine poziţia de lider, cu 172 de puncte, urmat de Kimi Räikkönen, cu 134 de puncte, şi Fernando Alonso, cu 133 de puncte.

Rezultatele complete ale cursei din Ungaria pot fi văzute aici.

Următoarea cursă din calendarul competiţional 2013 este Marele Premiu al Belgiei, care se va desfăşura în 25 august 2013.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide