Lotus şi Renault în Formula 1

Grupul Lotus s-a asociat cu Renault pentru a forma o echipă nouă în Formula 1. Lotus Renault GP este noul nume al actualei Renault F1. Mai interesant este că vom avea două echipe cu numele Lotus în sezonul viitor.

Lotus şi Renault în Formula 1 Lotus şi Renault în Formula 1

Grupul Lotus a decis să îşi sporească implicarea în Formula 1 devenind sponsorul principal al echipei Renault F1. Astfel, în sezonul 2011, noua echipă se va numi Lotus Renault GP Team.

Anul trecut Renault şi-a revizuit abordarea faţă de Formula 1 şi a vândut o parte din acţiunile echipei către Genii Capital, un grup de investiţii. Aceştia la rândul lor, au vândut acţiuni către Grupul Lotus.

Asocierea dintre Grupul Lotus şi Renault va duce la reapariţia culorilor tradiţionale Lotus în Formula 1: negru şi auriu. Parteneriatul dintre Lotus şi Renault este parafat până în 2017, Renault urmând să furnizeze motoare. Gerard Lopez, directorul echipei Renault F1 Team a spus: "Suntem extrem de încântaţi de noul parteneriat şi de faptul că de la anul vom alerga sub numele de Lotus Renault GP."

Anunţul făcut de Grupul Lotus şi Renault a venit în ciuda eforturilor lui Tony Fernandes, patronul echipei Team Lotus de a concura în 2011 cu acelaşi nume. şi echipa sa are o înţelegere cu Renault pentru furnizarea de motoare iar planurile iniţiale erau să treacă la culorile tradiţionale Lotus abandonând actuala schemă de culori cu verde şi galben. Directorul tehnic al echipei, Mike Gascoyne a ţinut un pic sondaj pe Twitter iar fanii au ales ca Team Lotus să alerge tot sub culorile verde şi galben.

CEO-ul Grupului Lotus Dany Bahar nu s-a arătat deranjat de perspectiva ca în sezonul 2011 vor fi două echipe Lotus în Formula 1. Rămâne de văzut şi dacă FIA este de aceaşi părere.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.