Marele Premiu al Canadei – cursă

Hamilton şi Button au reuşit o nouă dublă în Canada după o cursă absolut nebună. Podiumul a fost completat de Fernando Alonso de la Ferrari.

Marele Premiu al Canadei – cursă Marele Premiu al Canadei – cursă

Fernando AlonsoMcLaren a obţinut a doua dublă consecutivăîn Marele Premiu al Canadei. Lewis Hamilton a învins urmatde Jenson Button într-o cursă unde pneurile au jucat un rolcrucial. Spaniolul Alonso a terminat pe locul trei pentru Ferrari.Cele două monoposturi Red Bull au trebuit să se mulţumească culocurile patru şi cinci. Sebastian Vettel nu a putut forţa datorităunor probleme tehnice iar pariul lui Webber pe pneurile super softfolosite la final nu s-a dovedit câştigător.

Cursa a început cu o serie de acroşaje dintre care cel maiimportant a fost cel dintre Liuzzi şi Massa în primele viraje alecursei. Cu Hamilton în frunte, primele opriri la boxe au venitdevreme în turul şapte. Hamilton şi Alonso au oprit simultan iar laplecare au rulat în paralel pe linia boxelor.Opririle celor doii-au lăsat pe cei de la Red Bull la conducere. Monoposturile cuaripi au intrat la boxe pentru pneuri proaspete în tururile 12 şi13. Vettel a ales anvelope super soft în timp ce Webber a preferatsă îşi păstreze pneurile moi pentru final a plecat pe cauciucurimedii. În nebunia oprorilor, Sebastian Buemi de la Toro Rosso acondus cursa pentru un tur.

Hamilton şi Alonso s-au duelat până la următorul set deopriri la standuri. Webber a rămas mai mult pe traseu şi acondus cursa încercând să profite cât mai mult de anvelopele deduritate medie. La început planul său a mers, Webber reuşind săconstruiască un avans de 10 secunde în faţa lui Hamilton, Alonso,Button şi Vettel. Dar în turul 39, anvelopele sale au început săcedeze. Hamilton în ajungea din urmă şi îl depăşea fără probleme.Webber a oprit din nou pentru a "încălţa" monoposturi cu anvelopesupersoft care i-au adus în final locul cinci în clasamentulcursei.

Jenson ButtonSchumacher a avut parte de o cursă ştearsăiar spre final germanul s-a confruntat cu probleme datorităanvelopelor uzate. Monopostul Mercedes a oprit de trei ori la boxeînsă chiar şi aşa timpii reuşiţi pe tur au cu patru secunde maislabi decât cei ai concurenţei. Germanul avea să fie depăşit lafinal de Buemi apoi Massa l-a provocat la duel.Cei doi aveau să seatingă iar eleronul faţă al monopostului Ferrari era avariat. Apoia fost rândul lui Liuzzi şi din nou Schumacher s-a apăratînverşunat, cele două monoposturi atingându-se de mai multe ori. Înfinal, germanul de la Mercedes a terminat cursa pe locul 11.

Clasamentul final al cursei îl puteţi găsi aici.

Următoarea etapă este Marele Premiu al Europei ce se vadesfăşura pe 27 iunie pe circuitul urban din Valencia,Spania.