Marele Premiu al Principatului Monaco – calificări

Australianul Mark Webber a reuşit un timp excepţional prin care a obţinut prima poziţie pe grila de start de la Monte Carlo în detrimentul lui Robert Kubica de la Renault.

Marele Premiu al Principatului Monaco – calificări Marele Premiu al Principatului Monaco – calificări

Red Bull rămâne de neînvins în sesiunile de calificări din sezonul 2010. La Monte Carlo însă, Mark Webber a trebuit să lupte din răsputeri cu Robert Kubica pentru prima poziţie pe grila de start. Polonezul de la Renault a condus extraordinar în toate sesiunile de antrenamente şi părea unul dintre favoriţii sesiunii de calificări. Timpii excelenţi stabiliţi de Kubica au fost doborâţi de incredibilul Mark Webber. La începutul Q3, Kubica reuşea un timp cu 1,1 secunde mai bun decât cei reuşiţi de concurenţă. Webber a trecut rapid în faţă cu un timp de 1m.14.104s, iar ulterior a reuşit un incredibil 1m13.826s. Webber şi Kubica vor împărţi, aşadar, prima linie a grilei de start. Chiar şi aşa, Kubica are o şansă de a lupta pentru victorie pe un circuit urban unde nivelul de performanţă este nivelat de dificultatea circuitului.

Sebastian Vettel a obţinut a treilea timp din sesiunea de calificări în faţa singurul reprezentant Ferrari, Felipe Massa. Fernando Alonso nu a participat la calificări după ce şi-a avariat serios monopostul în ultima sesiune de antrenamente libere. Mecanicii săi nu au avut timpul necesar pentru a repara maşina în timp util iar Alonso a fost forţat să fie un simplu spectator. Pilotul spaniol va lua startul ultimul mâine de pe linia boxelor.

McLaren a avut parte de o sesiune dezamăgitoare, Lewis Hamilton şi Jenson Button urmând să plece în cursă de pe locurile cinci şi, respectiv, opt. Cele două monoposturi McLaren sunt despărţite de Nico Rosberg şi Michael Schumacher.

Rubens Barrichello a reuşit una din cele mai bune performanţe pentru echipa Williams pe circuit uscat obţinând al noulea timp în timp ce coechipeirul său, Nico Hulkenberg va pleca în cursă de pe locul 11.

Vitantonio Liuzzi a reuşit să depăşească dezamăgirile din ultima vreme şi obţinut al zecelea timp pentru echipa Force India.

Cursa la de la Monte Carlo începe mâine la ora 15.00 şi este transmisă live pe TVR1.

Poz
Pilot
Echipă
1 Webber Red Bull
2 Kubica Renault
3 Vettel Red Bull
4 Massa Ferrari
5 Hamilton McLaren
6 Rosberg Mercedes
7 Schumacher Mercedes
8 Button McLaren
9 Barrichello Williams
10 Liuzzi Force India
11 Hulkenberg Williams
12 Sutil Force India
13 Buemi Toro Rosso
14 Petrov Renault
15 de la Rosa Sauber
16 Kobayashi Sauber
17 Alguersuari Toro Rosso
18 Kovalainen Lotus
19 Trulli Lotus
20 Glock Virgin
21 di Grassi Virgin
22 Senna HRT
23 Chandhok HRT
24 Alonso Ferrari
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.