Marele Premiu al Principatului Monaco - Unstoppable

Sebastian Vettel a mai cucerit o redută şi a reuşit victoria şi în Principat. Deşi cursa a fost presărată de incidente, inclusiv un steag roşu, nimic nu îl poate opri pe germanul de la Red Bull.

Marele Premiu al Principatului Monaco - Unstoppable Marele Premiu al Principatului Monaco - Unstoppable

A fost o cursă haotică pe strazile din Monte Carlo dar cel care a reuşit din nou să iasă învingător este Sebastian Vettel. Ajutat de noroc şi de o strategie impecabilă care i-a permis să oprească o singură data la boxe, germanul a obţinut o victorie foarte importantă.

Vettel a mizat pe un set de gume Pirelli soft cu care a efectuat nu mai puţin de 56 de tururi. Şi probabil ar fi reuşit să facă o magie şi să termine pe acest set de gume chiar dacă nu intervenea safety-car-ul şi apoi neutralizarea cursei de la final. Vettel se afla sub presiune din partea lui Alonso şi Button dar reuşea să se depărteze fără probleme pe liniile drepte. Greu de spus dacă spaniolul de la Ferrari ar fi reuşit să treacă de Vettel dacă cursa nu era întreruptă. Sau dacă acesta ar fi fost forţat să intre sa standuri pentru un schimb de pneuri. Accidentul cauzat deAdrian Sutil, Jaime Alguersuari şi Vitali Petrov a oprit cursa deoarece pilotul rus de la Renault nu a putut să iasă singur din monopost. Din fericire, a scăpat fără răni grave. Cursa a fost reluată pentru cinci tururi de atac dar deja toţi piloţii aveau pneuri proaspete. Iar pentru Vettel a fost o formalitate să în ţină pe Alonso la distanţă. Aşadar, prima victorie la Monte Carlo pentru Sebastian Vettel, multă publicitate pentru Red Bull şi un Alonso înbufnat pe locul doi. Button s-a mulţumit cu locul trei.

Start în Marele Premiu al Principatului Monaco 2011

O cursă excelentă a făcut japonezul Kamui Kobayashi de la Sauber. La un moment dat aflat pe locul patru, a trebuit la final să cedeze un loc lui Mark Webber. Chiar şi aşa un rezultat foarte bun pentru echipa lui Carl Sauber mai ales după accidentul grav suferit de Sergio Perez în calificări. Pilotul mexican de la Sauber a percutat puternic bariera de la ieşirea din tunel şi se află încă în spital sub observaţie.

Abandonul lui Massa a adus Safety-Car-ul pe circuit

Cursa propriu-zisă a fost plina de evenimente şi incidente. Vettel a plecat perfect din pole-position şi a condus cursa până la unica sa oprire la boxe din turul 16. Button prelua conducerea dar Vettel avea să ia o decizie care i-a adus victoria. Când Felipe Massa lovea barierele de siguranţă în tunel şi aducea pe circuit safety-car-ul, Vettel a decis să rămână pe circuit în timp ce adversarii săi au vrut să profite şi să intre pentru un set noi de anvelope. Vettel revenea pe primul loc şi avea să rămână aici până la final ân ciuda eforturilor lui Alonso. Pilotul german îşi trece în cont victoria cu numărul cinci din şase posibile în acest sezon.

Peste două săptămâni Marele Circ merge peste ocean în Canada la Montreal.

Clasament Monaco

1. Vettel Red Bull-Renault 2h09:38.373

2. Alonso Ferrari + 1.138

3. Button McLaren-Mercedes + 2.378

4. Webber Red Bull-Renault + 23.100

5. Kobayashi Sauber-Ferrari + 26.900

6. Hamilton McLaren-Mercedes + 27.200

7. Sutil Force India-Mercedes + 1 tur

8. Heidfeld Renault + 1 tur

9. Barrichello Williams-Cosworth + 1 tur

10. Buemi Toro Rosso-Ferrari + 1 tur

11. Rosberg Mercedes + 1 tur

12. Di Resta Force India-Mercedes + 2 tururi

13. Trulli Lotus-Renault + 2 tururi

14. Kovalainen Lotus-Renault + 2 tururi

15. D'Ambrosio Virgin-Cosworth + 2 tururi

16. Liuzzi HRT-Cosworth + 3 tururi

17. Karthikeyan HRT-Cosworth + 3 tururi

18. Maldonado Williams-Cosworth + 5 tururi

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.