Marele Premiu al statului Monte Carlo - Antrenamente

Aşa cum ne-am obişnuit, Monaco este singura cursă din campionat pentru care primele antrenamente libere au loc joi. Iar de această dată, ziua a fost una productivă.

Marele Premiu al statului Monte Carlo - Antrenamente Marele Premiu al statului Monte Carlo - Antrenamente

Numeroase tururi de circuit au fost parcurse de majoritatea piloţilor, însă precum era de aşteptat pe o pistă îngustă am avut parte şi de micile accidente tipice. Fernando Alonso a realizat cel mai bun timp în ambele sesiuni, însă rezultatele din aceste zile sunt uşor irelevante datorită combinaţiilor diferite de pneuri şi carburant folosite de piloţi.

În prima parte a antrenamentelor maşinile Mclaren au realizat cei mai buni timpi, fiind urmate de Heidfeld, Fisichella, Raikkonen şi Webber. Rosberg i-a urmat de aproape, fiind secondat de câştigătorul din ultima cursă, Felipe Massa. A doua sesiune a fost adjudecată tot de pilotul spaniol de la Mclaren, fiind urmat acum de Raikkonen, Hamilton şi Trulli. Giancarlo Fisichella a continuat forma bună de dimineaţă şi a realizat al 5-lea timp, cu doar 31 de miimi mai rapid ca cel obţinut de Massa. Din păcate coechipierul de la Renault, Heikki Kovalainen se află încă într-o perioadă de acomodare, reuşind doar al 17-lea timp.