Marele Premiu al Turciei – Calificări

Nimic nu îl poate opri pe Mark Webber. Pilotul australian a obţinut al treilea pole-position consecutiv în Turcia după succesele de la Monte Carlo şi Spania.

Marele Premiu al Turciei – Calificări Marele Premiu al Turciei – Calificări

Michael SchumacherMark Webber a obţinut al treileapole-position consecutiv pe circuitul de la Istanbul înTurcia. Pilotul Red Bull a reuşit să îl învingă pe LewisHamilton în timp ce Sebastian Vettel a reuşit doar al treilea timpîn sesiunea de calificări.

Fernando Alonso a fost dezamăgirea zilei, pilotulspaniol de la Ferrari reuşind doar un dezastruos loc 12 pe grila destart. Având vedere că este cursa cu numărul 800 pentruFerrari, presiunea este cu atât mai mare pe umerii spaniolului.Spre deosebire de coechipierul său, Felipe Massa a reuşit să ajungăîn Q3 şi s-a calificat pe locul opt.

Michael Schumacher a reuşit un excelent loc cinci pe grilă înciuda faptului că s-a răsucit în viraul opt şi a rămas în zona deeşapare. Colegul său de echipă, Nico Rosberg a terminat cu alşaselea timp.

A fost o zi bună pentru Renault, Robert Kubica semnând alşaptelea timp iar Vitaly Petrov a reuşit să intre pentruprima dată în acest sezon în Q3. Pilotul rus va pleca mâine de pepoziţia a noua.

Nereuşita lui Alonso de a intra în ultima parte a sesiunii decalificări a fost de departe cel mai mare şoc al după-amiezii.Spaniolul a făcut o greşeală pe frânare aproape de finalul sesiuniiQ2 şi nu a mai avut timp să mai încerce un tur rapid. Alonso esteîncadrat pe grilă de Adrian Sutil de la Force India şi Pedro de laRosa de la Sauber.

Poz Pilot Echipă
1. Webber Red Bull-Renault
2. Hamilton McLaren-Mercedes
3. Vettel Red Bull-Renault
4. Button McLaren-Mercedes
5. Schumacher Mercedes
6. Rosberg Mercedes
7. Kubica Renault
8. Massa Ferrari
9. Petrov Renault
10. Kobayashi Sauber-Ferrari
11. Sutil Force India-Mercedes
12. Alonso Ferrari
13. de la Rosa Sauber-Ferrari
14. Buemi Toro Rosso-Ferrari
15. Barrichello Williams-Cosworth
16. Alguersuari Toro Rosso-Ferrari
17. Hulkenberg Williams-Cosworth
18. Liuzzi Force India-Mercedes
19. Trulli Lotus-Cosworth
20. Kovalainen Lotus-Cosworth
21. Glock Virgin-Cosworth
22. Senna HRT-Cosworth
23. di Grassi Virgin-Cosworth
24. Chandhok HRT-Cosworth