Max Verstappen va fi cel mai tânăr pilot F1. Şi nici nu are vârsta de permis

Autor: Andrei Ştirbu 19 aug. 2014 Formula 1

Echipa de Formula 1 Scuderia Toro Roso a anunţat că în sezonul viitor va avea un nou pilot, Max Verstappen. Tânărul Max i se va alătura lui Daniil Kvyat şi îl va înlocui pe francezul Jean-Eric Vergne

Debutul sezonului 2015 de Formula 1, care va avea loc în Australia, va fi scena unui nou record absolut – Verstappen, la doar 17 ani, va fi cel mai tânăr pilot de Formula 1 din istoria competiţiei

Max + monopost de Formula 3 = victorie

Verstappen a activat în Campionatul European Formula 3 – unde a debutat anul acesta şi unde a făcut furori, bifând până în prezent 8 trofee şi având şanse reale la titlu de campion – după o carieră înfloritoare în competiţiile de karting, pe care şi-a început-o la vârsta de şapte ani. 

„Încă de la vârsta de şapte ani, ţelul meu a fost să ajung în Formula 1, iar această oportunitate este un vis devenit realitate.” a declarat acesta. 

Max deja avut ocazia să testeze monopostul F1

Numele olandez Vestrappen a mai fost vehiculat în corelaţie cu cel al Marelui Circ – tatăl lui Max este chiar Jos Vestrappen, fost pilot F1 care a activat în circuitul Marelor Premii în perioada 1994-2003. 

„Îl vedem pe Max ca fiind unul dintre cei mai abili tineri piloţi ai noii generaţii şi credem că dispune de maturitatea şi de forţa mentală necesară pentru a face faţă cu brio acestei provocări.” a declarat şeful echipei Toro Rosso, Franz Tost.

Pilot F1 la 17 ani? Nu putem spune decât că abia aşteptăm sezonul următor al Marelui Circ….

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide