Pirelli a prezentat culorile ce desemnează tipurile de pneuri din Formula 1

Compania italiană Pirelli, aflată în faţa primului sezon ca furnizor oficial de pneuri în Formula 1 după o pauză de 20 de ani, a prezentat oficial culorile care vor fi folosite în acest sezon pentru a diferenţia cele şase tipuri diferite de anvelope puse la dispoziţia echipelor de Formula 1.

Pirelli a prezentat culorile ce desemnează tipurile de pneuri din Formula 1 Pirelli a prezentat culorile ce desemnează tipurile de pneuri din Formula 1

Pentru ca cele şase tipuri de anvelope să poată fidiferenţiate cu uşurinţă, fiecare va fi marcat cu o culoaredistinctă, care se va regăsi atât pe logo-ul Pirelli, cât şi peinscripţia Pzero de pe flancul pneurilor. Conform regulamentuluifiecare echipă are voie să folosească doar două compoziţii peparcursul unei curse - compoziţia dură (hard), pneurileprincipale, şi cele cu compoziţie moale (soft), alternativă pentruprimele trei curse ale anului. În plus, în funcţie de condiţiilemeteorologice, se pot folosi pneuri intermediare sau deploaie.

Fiecare culoare reflectă personalitatea unică a fiecarui tip deanvelope şi, în acelaşi timp, permite spectatorilor şitelespectatorilor să recunoască instantaneu ce tip de anvelopefoloseşte fiecare pilot în parte.

Cele şase culori sunt:

Ploaie - portocaliu

Intermediare - albastru deschis

Supersoft - roşu

Soft - galben

Medium - alb

Hard - argintiu

Când plouă se folosesc anvelope intermediare sau de ploaie, înfuncţie de cantitatea de apă de pe circuit. Pneurile supersoft suntmai rapide şi oferă cea mai bună aderenţă, dar nu rezistă foartemult. Versiunea soft rezistă ceva mai mult, dar şi acest tip deanvelope este dedicat pentru rapiditate. Anvelopele de compoziţiemedium oferă un compromis bun între viteză şi durabilitate, iaranvelopele dure sunt cele mai rezistente dintre toate. Modul încare echipele vor şti să exploateze caracteristicile diferite aleacestor tipuri de pneuri în strategia lor de cursa, va aduce, cusiguranţă, un plus de culoare în acest sezon din Formula 1.

Pneurile de compoziţie dură (hard) vor fi pneurileprincipale, iar cele cu compoziţie moale (soft) vor fi alternativapentru primele trei curse ale anului - Australia, Malaezia şi China- ceea ce înseamnă că primele culori care vor fi vazute laMelbourne sunt argintiu şi galben.

"Suntem foarte încântaţi de revenirea în Formula 1 pentru primaoara în ultimii 20 de ani şi avem de gând să fim un partenerproactiv, care aduce multă culoare în acest sport. Prin urmare, cemod mai bun am fi putut folosi pentru a simboliza acest lucru decâtsă dăm o tuşă de culoare pneurilor Pirelli care vor fi folosite înFormula 1? Acest lucru va permite atât spectatorilor, cât şitelespectatorilor, să recunoască imediat cu ce compoziţie mergefiecare pilot, un lucru extrem de important, mai ales acum, cândpneurile sunt un element cheie al strategiei de cursă", a spus PaulHembery, directorul Pirelli Motorsport.

Pirelli nu este la prima acţiune de acest gen: atunci când afost prezentă în Formula 1 alături de echipa Benetton, companiaitaliana a furnizat un tip de anvelope multicolore ca parte acampaniei "United Colors", iniţiată de Benetton în 1986.

Prima cursă de Formula 1 a sezonului 2011, Marele Premiual Australiei, se va desfăşura pe circuitul din Albert Park,Melbourne, pe 27 martie, pe grila aflându-se 24 de monoposturiechipate cu anvelope Pirelli.