Pirelli a prezentat culorile ce desemnează tipurile de pneuri din Formula 1

Compania italiană Pirelli, aflată în faţa primului sezon ca furnizor oficial de pneuri în Formula 1 după o pauză de 20 de ani, a prezentat oficial culorile care vor fi folosite în acest sezon pentru a diferenţia cele şase tipuri diferite de anvelope puse la dispoziţia echipelor de Formula 1.

Pirelli a prezentat culorile ce desemnează tipurile de pneuri din Formula 1 Pirelli a prezentat culorile ce desemnează tipurile de pneuri din Formula 1

Pentru ca cele şase tipuri de anvelope să poată fi diferenţiate cu uşurinţă, fiecare va fi marcat cu o culoare distinctă, care se va regăsi atât pe logo-ul Pirelli, cât şi pe inscripţia Pzero de pe flancul pneurilor. Conform regulamentului fiecare echipă are voie să folosească doar două compoziţii pe parcursul unei curse - compoziţia dură (hard), pneurile principale, şi cele cu compoziţie moale (soft), alternativă pentru primele trei curse ale anului. În plus, în funcţie de condiţiile meteorologice, se pot folosi pneuri intermediare sau de ploaie.

Fiecare culoare reflectă personalitatea unică a fiecarui tip de anvelope şi, în acelaşi timp, permite spectatorilor şi telespectatorilor să recunoască instantaneu ce tip de anvelope foloseşte fiecare pilot în parte.

Cele şase culori sunt:

Ploaie - portocaliu

Intermediare - albastru deschis

Supersoft - roşu

Soft - galben

Medium - alb

Hard - argintiu

Când plouă se folosesc anvelope intermediare sau de ploaie, în funcţie de cantitatea de apă de pe circuit. Pneurile supersoft sunt mai rapide şi oferă cea mai bună aderenţă, dar nu rezistă foarte mult. Versiunea soft rezistă ceva mai mult, dar şi acest tip de anvelope este dedicat pentru rapiditate. Anvelopele de compoziţie medium oferă un compromis bun între viteză şi durabilitate, iar anvelopele dure sunt cele mai rezistente dintre toate. Modul în care echipele vor şti să exploateze caracteristicile diferite ale acestor tipuri de pneuri în strategia lor de cursa, va aduce, cu siguranţă, un plus de culoare în acest sezon din Formula 1.

Pneurile de compoziţie dură (hard) vor fi pneurile principale, iar cele cu compoziţie moale (soft) vor fi alternativa pentru primele trei curse ale anului - Australia, Malaezia şi China - ceea ce înseamnă că primele culori care vor fi vazute la Melbourne sunt argintiu şi galben.

"Suntem foarte încântaţi de revenirea în Formula 1 pentru prima oara în ultimii 20 de ani şi avem de gând să fim un partener proactiv, care aduce multă culoare în acest sport. Prin urmare, ce mod mai bun am fi putut folosi pentru a simboliza acest lucru decât să dăm o tuşă de culoare pneurilor Pirelli care vor fi folosite în Formula 1? Acest lucru va permite atât spectatorilor, cât şi telespectatorilor, să recunoască imediat cu ce compoziţie merge fiecare pilot, un lucru extrem de important, mai ales acum, când pneurile sunt un element cheie al strategiei de cursă", a spus Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

Pirelli nu este la prima acţiune de acest gen: atunci când a fost prezentă în Formula 1 alături de echipa Benetton, compania italiana a furnizat un tip de anvelope multicolore ca parte a campaniei "United Colors", iniţiată de Benetton în 1986.

Prima cursă de Formula 1 a sezonului 2011, Marele Premiu al Australiei, se va desfăşura pe circuitul din Albert Park, Melbourne, pe 27 martie, pe grila aflându-se 24 de monoposturi echipate cu anvelope Pirelli.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.