Renault F1 R29 eşuează la crash-testele FIA!

Renault, constructorul cu cele mai multe maşini de stradă care au 5 stele Euro NCAP, nu a trecut de testele de siguranţă FIA cu noul monopost Renault F1 R29.

Renault F1 R29 eşuează la crash-testele FIA! Renault F1 R29 eşuează la crash-testele FIA!

Conform autosport.com, rezultatele noului monopost Renault F1 R29 la testele de coliziune FIA s-au soldat cu un eşec. Din cele trei probe de crash-test, monopostul Renault nu a trecut la testul frontal şi cel lateral.

Cu toate acestea, inaugurarea noii maşini de curse va avea loc pe 19 ianuarie, pe circuitul Portiamo din Portugalia, inginerii dând asigurări că problema va fi rezolvată până atunci. Se pare că principala cauză este adoptarea sistemului KERS, care presupune o greutate suplimentară deloc neglijabilă, astfel încât proiectanţii, în goana după economisirea kilogramelor, au făcut concesii în ceea ce priveşte elemente ale structurii de rezistenţă.

După cum ne asigură purtătorul de cuvânt al echipei Renault, eşuarea la testele de coliziune FIA nu e un lucru neobişnuit, şi alte echipe păţind acelaşi lucru. Mai mult, şi la începutul sezonului 2005 monopostul Renault a avut probleme cu testele de coliziune FIA, iar la finalul sezonului echipa a câştigat atât titlul la piloţi, cât şi la constructori...

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.