Renault F1 R29 eşuează la crash-testele FIA!

Autor: Oraan Mărculescu 10 ian. 2009 Formula 1
Renault F1 R29 eşuează la crash-testele FIA!

Conform autosport.com, rezultatele noului monopost Renault F1 R29 la testele de coliziune FIA s-au soldat cu un eşec. Din cele trei probe de crash-test, monopostul Renault nu a trecut la testul frontal şi cel lateral.

Cu toate acestea, inaugurarea noii maşini de curse va avea loc pe 19 ianuarie, pe circuitul Portiamo din Portugalia, inginerii dând asigurări că problema va fi rezolvată până atunci. Se pare că principala cauză este adoptarea sistemului KERS, care presupune o greutate suplimentară deloc neglijabilă, astfel încât proiectanţii, în goana după economisirea kilogramelor, au făcut concesii în ceea ce priveşte elemente ale structurii de rezistenţă.

După cum ne asigură purtătorul de cuvânt al echipei Renault, eşuarea la testele de coliziune FIA nu e un lucru neobişnuit, şi alte echipe păţind acelaşi lucru. Mai mult, şi la începutul sezonului 2005 monopostul Renault a avut probleme cu testele de coliziune FIA, iar la finalul sezonului echipa a câştigat atât titlul la piloţi, cât şi la constructori…

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide