Renault RS01

Renault va celebra cu ocazia Marelui Premiu de la Silverstone 3 decenii de la debutul lui RS01, primul monopost de Formula 1 dotat cu motor turbo.

Cu această ocazie francezii au luat modelul campion de anul trecut, R26 şi i-au aplicat un paintjob similar cu cel al strămoşului său. Rezultatul este unul spectaculos şi cu siguranţă va fi mult mai apreciat decât aspectul actual al maşinii de Formula 1 Renault. În 1977 pe 14 iulie pe circuitul de la Silverstone Jean Pierre Jabouillle a pilot pentru prima oară monopostul RS01, primul ce era dotat cu o turbină, aplicată la un motor V6 de 1,5 litri. La început problemele de fiabilitate i-au adus titlul de “Ceainicul galben” datorită predilecţiei spre explozie într-un nor de abur, însă într-un final soluţia a fost adoptată de toate echipele. Astăzi R01 este o maşină emblematică ce stârneşte de fiecare dată atenţia tuturor la fiecare festival la care participă, urmând a fi expusă aşa cum era de aşteptat alături de versiunea specială de R26 la circuitul britanic peste o săptămână. În continuare puteţi viziona un clip video cu o demonstraţie a monopostului RS01 la o ediţie recentă a “Cursei Campionilor”.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.