Robert Kubica a suferit un accident serios

Piotul polonez de Formula 1 a fost dus cu elicopterul la spital după un accident serios suferit în Raliul Ronde di Andorra. Polonezul este pasionat de raliuri şi a participat inclusiv la celebrul raliu Monte Carlo.

Robert Kubica a suferit un accident serios Robert Kubica a suferit un accident serios

Robert Kubica a fost transportat de urgenţă la un spital din Italia după un accident serios suferit într-o competiţie locală. Pilotul LotusRenault GP participa în Raliul Ronde di Andora cu o Skoda Fabia când a suferit un accident grav în prima probă specială a raliului. Kubica a fost transportat la spitalul Pietra Ligure cu elicopterul şi a fost supus testelor medicale. Kubica a fost conştient tot timpul. BBC News spune că pilotul polonez a suferit fracturi la braţul şi piciorul drept. Echipa sa a declarat că va da publicităţii mai multe informaţii despre starea lui Kubica în orele următoare. Copilotul său, Jakub Gerber nu a fost rănit.

Kubica participă frecvent la raliuri. La acest raliu din Italia participa pentru prima dată cu un automobil de clasă Super 2000.

Dacă Kubica nu va fi în formă pentru a participa la prima cursă de Formula 1 din acest sezon, echipa sa are de unde să aleagă un pilot de rezervă. Cel mai probabil, şeful echipei Eric Boullier îl va alege pe Bruno Senna ca înlocuitor pentru Kubica, dacă va fi nevoie.

Update

Robert Kubica a fost diagnosticat cu fracturi numeroase la braţul drept şi piciorul drept. Cea mai mare problemă este la braţ. Kubica a mai suferit un accident rutier în 2003 în urma căruia a rămas cu câteva şuruburi de titan în umăr. Chirurgii încearcă acum să se asigure că pilotul polonez va avea din nou mobilitate totală la braţul drept.

După o operaţie care a durat şapte ore, medicii italieni i-au salvat braţul drept lui Robert Kubica. Este nevoie de cel puţin o saptămână pentru a evalua rezultatele intervenţiei chirurgicale iar doctorii spun că polonezul va avea nevoie de un an pentru îşi recăpăta mobilitatea totală a braţului drept.

Este clar acum că Robert Kubica nu va fi prezent la startul în sezonul 2011 alături de echipa LotusRenault. Cel mai probabil polonezul va fi înlocuit de Bruno Senna sau Romain Grosjean.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.