Robert Kubica a suferit un accident serios

Piotul polonez de Formula 1 a fost dus cu elicopterul la spital după un accident serios suferit în Raliul Ronde di Andorra. Polonezul este pasionat de raliuri şi a participat inclusiv la celebrul raliu Monte Carlo.

Robert Kubica a suferit un accident serios Robert Kubica a suferit un accident serios

Robert Kubica a fost transportat de urgenţă la un spitaldin Italia după un accident serios suferit într-o competiţielocală. Pilotul LotusRenault GP participa în Raliul Rondedi Andora cu o Skoda Fabia când a suferit un accident grav în primaprobă specială a raliului. Kubica a fost transportat laspitalul Pietra Ligure cu elicopterul şi a fost supus testelormedicale. Kubica a fost conştient tot timpul. BBC Newsspune că pilotul polonez a suferit fracturi la braţul şi picioruldrept. Echipa sa a declarat că va da publicităţii mai multeinformaţii despre starea lui Kubica în orele următoare. Copilotulsău, Jakub Gerber nu a fost rănit.

Kubica participă frecvent la raliuri. La acest raliu din Italiaparticipa pentru prima dată cu un automobil de clasă Super2000.

Dacă Kubica nu va fi în formă pentru a participa la prima cursăde Formula 1 din acest sezon, echipa sa are de unde să aleagă unpilot de rezervă. Cel mai probabil, şeful echipei EricBoullier îl va alege pe Bruno Senna ca înlocuitor pentru Kubica,dacă va fi nevoie.

Update

Robert Kubica a fost diagnosticat cu fracturi numeroase labraţul drept şi piciorul drept. Cea mai mare problemă este la braţ.Kubica a mai suferit un accident rutier în 2003 în urma căruia arămas cu câteva şuruburi de titan în umăr. Chirurgii încearcă acumsă se asigure că pilotul polonez va avea din nou mobilitate totalăla braţul drept.

După o operaţie care a durat şapte ore, medicii italieni i-ausalvat braţul drept lui Robert Kubica. Este nevoie de cel puţin osaptămână pentru a evalua rezultatele intervenţiei chirurgicale iardoctorii spun că polonezul va avea nevoie de un an pentru îşirecăpăta mobilitatea totală a braţului drept.

Este clar acum că Robert Kubica nu va fi prezent la startul însezonul 2011 alături de echipa LotusRenault. Cel mai probabilpolonezul va fi înlocuit de Bruno Senna sau Romain Grosjean.