Scandal în Formula 1: Ecclestone acuzat de corupţie!

Boss-ul Marelui Circ, Bernie Ecclestone, este implicat într-o investigaţie care are ca obiect o fraudă de ”numai” 50 de milioane de dolari.

Scandal în Formula 1: Ecclestone acuzat de corupţie! Scandal în Formula 1: Ecclestone acuzat de corupţie!

Se pare că justiţia germană a pus ochii pe Bernie Ecclestone în cazul unei afaceri foarte controversate: vânzarea Formulei 1 către compania CVC Capital Partners. O mişcare prin care boss-ul Marelui Circ ar deveni foarte bogat, deşi, la cei 80 de ani ai săi, deja are un loc confortabil printre cei mai bogaţi oameni din lume.

Oficialii germani îl acuză pe Ecclestone că l-ar fi mituit pe bancherul Gerhard Gribkowsky cu suma de 50 de milioane de dolari pentru ca negocierile de preluare a Formulei 1 să decurgă conform doleanţelor lui Ecclestone. De altfel, Gribkowsky este la închisoare încă de la începutul acestui an, fiind acuzat de corupţie, evaziune fiscală şi fraudă.

Poliţiştii au descoperit că bancherul a depus într-o bancă austriacă suma de 50 de milioane de dolari, în încercarea de a evita plata taxelor către statul german, investigatorii susţinând că au dovezi clare despre implicarea lui Ecclestone.

Evident, boss-ul F1 susţine sus şi tare că nu ştie despre ce este vorba şi că nu are nici un fel de implicare în acest scandal, deşi poziţia sa este foarte delicată, fiind angajat de către CVC pe poziţia de director executiv Formula 1. Oricum, nu este pentru prima oară când mogulul F1 este implicat într-un scandal de mită şi corupţie, aşa încât e greu de crezut că Ecclestone va putea fi detronat de această dată.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.