Sebastian Vettel a câştigat Marele Premiu de F1 din Singapore

Autor: Iulian Dnistran 23 sept. 2013 Formula 1

Sebastian Vettel a obţinut victoria în Marele Premiu de Formula 1 al statului Singapore şi s-a distanţat la 60 de puncte de Fernando Alonso. Cu doar şase curse rămase în acest an, germanul se apropie încet, dar sigur, de al patrulea titlu de campion mondial.

Alonso a plecat în cursă de pe locul şapte şi a reuşit să termine pe locul al doilea, în vreme ce poziţia a treia a podiumului a fost ocupată de Kimi Räikkönen, care a plecat în cursă de pe locul 13, acuzând dureri de spate.

Vettel a plecat din pole position şi, după un atac nereuşit al lui Nico Rosberg în primele două viraje, triplul campion mondial s-a distanţat de celelalte monoposturi şi a terminat cursa cu 32,6 secunde mai repede decât Fernando Alonso.

Romain Grosjean, care a avut un start promiţător de pe locul trei, a fost nevoit să abandoneze în turul 33 din cauza unei probleme la sistemul pneumatic al monopostului său Lotus. Lista abandonurilor a fost completată de Mark Webber, Paul di Resta şi Daniel Ricciardo.

După cursa din Singapore, Sebastian Vettel se află în fruntea clasamentului general, cu 247 de puncte, urmat de Fernando Alonso (187 de puncte), Lewis Hamilton (151 de puncte) şi Kimi Räikkönen (149 de puncte).

Următoarea cursă din Campionatul Mondial de Formula 1 2013 este Marele Premiu al Coreei de Sud, care se va desfăşura în 6 octombrie 2013.

Rezultatele complete ale cursei de ieri pot fi consultate aici.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide