Sebastian Vettel a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Canadei

Germanul Sebastian Vettel a câştigat ieri fără efort Marele Premiu de Formula 1 al Canadei, după o cursă în care s-a aflat în fruntea plutonului de monoposturi încă de la început.

Sebastian Vettel a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Canadei Sebastian Vettel a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Canadei

Sebastian Vettel a ocupat prima poziţie a podiumului în Marele Premiu de Formula 1 al Canadei, după o cursă fără peripeţii pentru german. El a pornit de pe prima poziţie şi a rămas acolo până la sfârşit. Fernando Alonso, principalul său rival în lupta pentru titlul de campion mondial, a terminat cursa de ieri pe locul doi, în timp ce Lewis Hamilton de la Mercedes a ocupat poziţia a treia a podiumului. Kimi Räikkönen, care ocupă poziţia a treia în clasamentul general al piloţilor, a terminat Marele Premiu al Canadei pe locul nouă.

Victoria obţinută de Sebastian Vettel înseamnă că germanul de la Red Bull Racing are acum un avans de 36 de puncte în faţa lui Alonso, însă Campionatul Mondial de Formula 1 din 2013 nu a ajuns nici măcar la jumătate. Până la sfârşitul anului se vor mai disputa încă 12 curse din 19.

Un mic accident între Mark Webber şi Giedo van der Garde a făcut ca monopostul australianului de la Red Bull Racing să fie vulnerabil în faţa atacului lui Fernando Alonso din turul 42, când pilotul Ferrari a trecut de Webber şi a ajuns pe trei. Alonso a început apoi să-l urmărească pe Lewis Hamilton şi a reuşit să-l depăşească în turul 63, asigurându-şi, astfel, poziţia a doua a podiumului.

Paul di Resta de la Force India a avut o evoluţie impresionantă în Marele Premiu al Canadei. Englezul a pornit în cursă de pe poziţia cu numărul 17 şi a terminat-o pe locul al şaptelea, în faţa lui Felipe Massa, care a pornit de pe 17, şi a lui Kimi Räikkönen, care a început cursa de pe zece.

În urma Marelui Premiu de Formula 1 al Canadei, Sebastian Vettel se află pe prima poziţie în clasamentul general al piloţilor, cu 132 de puncte, urmat de Fernando Alonso, cu 96 de puncte, şi Kimi Räikkönen, cu 88 de puncte.

Rezultatele complete ale Marelui Premiu al Canadei pot fi văzute aici, iar clasamentul general al piloţilor aici.

Următoarea cursă din calendarul Campionatului Mondial de Formula 1 2013 este Marele Premiu al Marii Britanii, care se va desfăşura pe circuitul Silverstone în 30 iunie 2013.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.