Sebastian Vettel câştigă în India şi devine cvadruplu campion mondial de Formula 1

Pilotul german Sebastian Vettel a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Indiei şi a devenit cel mai tânăr cvadruplu campion mondial din istoria Formulei 1. Germanul trebuia să termine cursa de la New Delhi în top 5 pentru a obţine cel de-al patrulea titlu consecutiv.

Sebastian Vettel câştigă în India şi devine cvadruplu campion mondial de Formula 1 Sebastian Vettel câştigă în India şi devine cvadruplu campion mondial de Formula 1

Sebastian Vettel a devenit cel mai tânăr cvadruplu campion mondial din istoria Formulei 1, după ce a câştigat Marele Premiu al Indiei. Vettel intră, astfel, în aceeaşi ligă cu Alain Prost (patru titluri) şi îl depăşeşte pe legendarul Ayrton Senna (trei titluri), deşi mai sunt încă trei curse în cadrul campionatului din acest an.

Germanul în vârstă de 26 de ani şi-a trecut în palmares, de asemenea, cel de-al şaselea Mare Premiu consecutiv câştigat, pe lângă faptul că şi-a ajutat echipa să obţină cel de-al patrulea titlu mondial consecutiv la categoria constructorilor.

„Sunt fără cuvinte. Am trecut linia de sosire şi eram gol”, a spus Vettel la sfârşitul cursei care i-a adus cel de-al patrulea titlu mondial consecutiv. „Am avut nevoie de foarte mult timp să mă gândesc la ceva de spus şi e unul din momentele acelea în care vrei să spui foarte multe lucruri, dar nu poţi”,  a mai declarat el.

Felipe Massa, care a terminat pe locul patru Marele Premiu al Indiei şi a ratat titlul mondial din 2008 cu doar un punct, crede că nu mai există dubii că Vettel este acum unul dintre cele mai buni piloţi din istorie. „Astăzi, el şi-a semnat numele ca fiind unul dintre cei mai buni piloţi de Formula 1 din istorie, alături de Senna, alături de Schumacher, alături de alţi piloţi care se află întotdeauna în top”, a spus Massa.

Nico Rosberg a ocupat locul al doilea al podiumului în Marele Premiu al Indiei. Romain Grosjean a făcut o cursă excelentă şi, deşi a plecat la drum de pe 17, a terminat pe locul al treilea.

Fernando Alonso, principalul rival al lui Vettel în lupta pentru titlu, a terminat pe locul 11 şi se află la o distanţă de 115 puncte de proaspătul cvadruplu campion mondial.

Mark Webber, coechipierul lui Sebastian Vettel la echipa Red Bull, a fost nevoit să abandoneze din cauza unei probleme la alternator. Lista de abandonuri a fost completată de Nico Hulkenberg, Charles Pic şi Giedo van der Garde.

Următoarele curse din calendarul competiţional 2013 sunt Marele Premiu din Abu Dhabi (3 noiembrie 2013), Marele Premiu al Statelor Unite (17 noiembrie 2013) şi Marele Premiu al Braziliei (24 noiembrie 2013).

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.