Succes pentru Pirelli în F1

Primul test oficial din 2011 pentru Pirelli, ca furnizor exclusiv de pneuri în Campionatul Mondial de Formula 1, s-a încheiat, cu succes, joi pe circuitul de la Valencia.

Succes pentru Pirelli în F1 Succes pentru Pirelli în F1

În Spania, echipele din Formula 1 au avut ocazia să vadă cum vor funcţiona pneurile italiene pe noile monoposturi şi şi-au făcut deja o idee clară asupra modului în care anvelopele Pirelli vor duce la îmbunătăţirea spectacolului din acest sezon.

Pirelli a adus toate cele patru versiuni de slick-uri la circuitul Ricardo Tormo din Valencia - supersoft, soft, medium şi hard (compoziţia foarte moale, moale, medie, dură) - dar pe o vreme rece, cu temperaturi sub zece grade Celsius dimineaţa şi doar 18 grade spre după amiază, cele mai multe echipe au ales doar primele trei versiuni mai moi.

La circuit au fost disponibile şi pneurile intermediare şi cele de ploaie, prognoza meteo pentru Valencia anunţând ploaie. Totuşi, condiţiile meteo au rămas neschimbate pe toata durata celor trei zile de teste, ceea ce a făcut ca pneurile de ploaie să nu fie folosite la prima sesiune de teste din Formula 1 in 2011.
Cu o serie de monoposturi noi, lansate în această perioada, echipele şi-au concentrat atenţia asupra elementelor tehnice noi care vor fi folosite în acest sezon precum sistemul de recuperare al energiei cinetice (KERS), a eleroanelor spate deformabile şi, desigur, ale noilor pneuri Pirelli PZero.

De la ultima sesiune de teste oficială, programată anul trecut pe circuitul de la Abu Dhabi, Pirelli a adus acum o nouă evoluţie a pneurilor, care vor fi folosite anul acesta în Formula 1, la cele trei teste oficiale programate în Spania în perioada imediat următoare. Ultimul test, înaintea startului de sezon în Formula 1, este programat pe circuitul din Bahrein, pe data de 13 martie.
Pentru prima oară, cele 12 echipe au avut şansa să lucreze cu inginerul Pirelli desemnat pentru fiecare echipă pe tot parcursul acestui sezon şi să testeze toată gama de pneuri ale furnizorului italian. Multe echipe au adus la Valencia piloţi noi, ceea ce a făcut ca primele trei zile de teste de pe circuitul din Valencia să fie extrem de utile pentru toti cei implicaţi.

Deşi condiţiile de la Valencia, temperaturi scăzute şi un circuit îngust - acesta fiind folosit în special pentru cursele de motociclete, nu sunt reprezentative pentru restul sezonului din Formula 1, piloţii au avut o oportunitate importantă de a-şi face prima impresie referitoare la noile pneuri Pirelli. La finalul celor trei zile de teste, toţi au fost de acord că modul în care fiecare va şti să exploateze aceste pneuri va fi cheia succesului în sezonul 2011 şi că, în aceste condiţii, caracteristicile pneurilor Pirelli va duce la creşterea spectacolului pe circuite în acest an.

"Primul şi cel mai important aspect este ca pneurile Pirelli au rezistat cu succes pe parcursul celor trei zile de teste, ceea ce a permis echipelor de Formula 1 să-şi desfăşoare programul de teste fără întreruperi în această perioadă crucială când se lansează monoposturile noi. Desigur, toate echipele au testat o gamă variată de configuraţii şi setări, deci nu are niciun sens să analizam acum timpii realizaţi pe un tur circuit. Ce este cel mai important este faptul ca feedback-ul primit de la piloţi şi echipe a fost pozitiv şi a fost o mare plăcere să lucrăm cu toţi cei implicaţi în Formula 1 în sezonul 2011. Este încă devreme, dar cred că echipele au început să realizeze că pneurile noastre sunt complet diferite faţă de cele folosite până acum. În concordanţă cu noile reguli, nu mai este posibil, nici măcar teoretic, să mergi întreaga cursă cu un singur set de pneuri, deci cred că toată lumea va aprecia modul în care Pzero va contribui la creşterea spectacolului în cursele de Formula 1 pe viitor", a spus Paul Hembery, directorul departamentului motorsport de la Pirelli, la finalul primei sesiuni oficiale de teste din Formula 1.

Următoarea sesiune de teste de grup din Formula 1 este programată pe circuitul de la Jerez, în perioada 10 - 13 februarie, unde Pirelli va pune la dispoziţia tuturor echipelor întreaga gama de pneuri PZero.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.