Williams renunţă la motoarele Renault în favoarea propulsoarelor Mercedes-Benz

Autor: Iulian Dnistran 31 mai 2013 Formula 1

Williams F1 a confirmat că din sezonul 2014 de Formula 1 va folosi motoare Mercedes-Benz pentru monoposturile sale, în defavoarea celor de la Renault. Echipa britanică de Formula 1 a folosit propulsoare Renault de la începutul sezonului din 2012, dar a ales să semneze un parteneriat pe termen lung cu Mercedes-Benz pentru noua eră a motoarelor V6 de 1,6 litri.

Anunţul vine după ce McLaren a anunţat că, începând cu sezonul 2015, va folosi motoare Honda, după 20 de ani în care monoposturile echipei conduse de Martin Whitmarsh au avut motoare Mercedes-Benz.

Parteneriatul dintre Williams şi Mercedes-Benz presupune că centrul Mercedes AMG High Performance Powetrains (HPP) va furniza motoare şi unităţi de recuperare a energiei (ERS), în timp ce Williams va continua să folosească sisteme proprii de transmisie.

„Sunt încântat să anunţ noua noastră asociere cu Mercedes-Benz pentru sezonul 2014 de Formula 1 şi mai departe. Mercedes-Benz a fost unul dintre cei mai de succes furnizori de motoare ai sportului şi credem că vor avea un pachet de motorizare extrem de competitiv”, a declarat Frank Williams, fondatorul şi proprietarul echipei Williams F1.

Spre deosebire de sezonul 2013 de Formula 1, în care motoarele monoposturilor au opt cilindri în V şi o capacitate cilindrică de 2,4 litri, regulile pentru sezonul 2014 spun că propulsoarele trebuie să fie unităţi V6 de 1,6 litri cu turbocompresor, alături de un sistem de recuperare a energiei (ERS).

În 2012, Williams a terminat campionatul de Formula 1 pe locul opt la categoria constructori, iar cel mai bine clasat pilot al echipei a fost Pastor Maldonado, care a terminat sezonul pe locul 15.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide