Williams renunţă la motoarele Renault în favoarea propulsoarelor Mercedes-Benz

Echipa de Formula 1 Williams va renunţa, din 2014, la motoarele furnizate de Renault pentru monoposturile sale, în favoarea propulsoarelor produse de Mercedes-Benz.

Williams renunţă la motoarele Renault în favoarea propulsoarelor Mercedes-Benz Williams renunţă la motoarele Renault în favoarea propulsoarelor Mercedes-Benz

Williams F1 a confirmat că din sezonul 2014 de Formula 1 va folosi motoare Mercedes-Benz pentru monoposturile sale, în defavoarea celor de la Renault. Echipa britanică de Formula 1 a folosit propulsoare Renault de la începutul sezonului din 2012, dar a ales să semneze un parteneriat pe termen lung cu Mercedes-Benz pentru noua eră a motoarelor V6 de 1,6 litri.

Anunţul vine după ce McLaren a anunţat că, începând cu sezonul 2015, va folosi motoare Honda, după 20 de ani în care monoposturile echipei conduse de Martin Whitmarsh au avut motoare Mercedes-Benz.

Parteneriatul dintre Williams şi Mercedes-Benz presupune că centrul Mercedes AMG High Performance Powetrains (HPP) va furniza motoare şi unităţi de recuperare a energiei (ERS), în timp ce Williams va continua să folosească sisteme proprii de transmisie.

„Sunt încântat să anunţ noua noastră asociere cu Mercedes-Benz pentru sezonul 2014 de Formula 1 şi mai departe. Mercedes-Benz a fost unul dintre cei mai de succes furnizori de motoare ai sportului şi credem că vor avea un pachet de motorizare extrem de competitiv”, a declarat Frank Williams, fondatorul şi proprietarul echipei Williams F1.

Spre deosebire de sezonul 2013 de Formula 1, în care motoarele monoposturilor au opt cilindri în V şi o capacitate cilindrică de 2,4 litri, regulile pentru sezonul 2014 spun că propulsoarele trebuie să fie unităţi V6 de 1,6 litri cu turbocompresor, alături de un sistem de recuperare a energiei (ERS).

În 2012, Williams a terminat campionatul de Formula 1 pe locul opt la categoria constructori, iar cel mai bine clasat pilot al echipei a fost Pastor Maldonado, care a terminat sezonul pe locul 15.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.