Limitele de viteză de pe Nürburgring vor fi eliminate, iar siguranţa va fi sporită

Autor: Adrian Mihălţianu 19 aug. 2015 SPORT

Limitele de viteză introduse pe Nürburgring în iunie 2015, mişcare care a oprit, practic, stabilirea de recorduri pe legendarul circuit german, vor fi eliminate până la începerea sezonului din 2016.

Aceasta este doar una dintre cele 16 măsuri ce urmează a fi luate de administratorul „Iadului verde”, Capricorn Nürburgring GmbH (CNG), începând din noiembrie 2015.

Celelalte noutăţi, discutate de administratori cu reprezentanţii industriei auto, ai asociaţiilor care promovează circuitul german, ai organizatorilor de evenimente şi cu şoferii, prevăd îmbunătăţirea siguranţei.

Mai exact, o porţiune de 500 m de asfalt va fi recondiţionată în zona Flugplatz, ceea ce va duce la eliminarea celor cinci hopuri create de-a lungul timpului, hopuri care au dus la accidentul fatal din martie 2015, când o maşină care participa la o cursă din campionatul VLN a decolat şi a aterizat pe un spectator, omorându-l. De altfel, acest accident a stat la baza deciziei de a impune noi limite de viteză în iunie.

Celelalte noutăţi implică montarea unor noi garduri şi zone de siguranţă, mai ales în secţiunea numită Döttinger Höhe , unde circuitul Nordschleife se află la doar câţiva metri de drumul federal folosit de toată lumea.

Via PistonHeads

Foto via Wikimedia Commons (1, 2)

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide