Prosport 25 – 2011. Lucian Bute își apără titlul, Dorinel Munteanu ia titlul! Iar România își inaugurează Arena Națională!

Autor: ProMotor 29 aug. 2022 SPORT
Prosport 25 – 2011. Lucian Bute își apără titlul, Dorinel Munteanu ia titlul! Iar România își inaugurează Arena Națională!

Marele pugilist român Lucian Bute a devenit campion mondial la profesioniști în anul 2007, reușind să-și păstreze centura IBF timp de cinci ani, până în 2012.

O mare încercare pentru Lucian a reprezentat-o însă disputa, cu centura pe masă, din anul de grație 2011, cu irlandezul Brian Magee.

Atunci, în seara zilei de 19 martie, în Canada, la Montreal, Lucian Bute îl învingea prin K.O. tehnic, în repriza a zecea, pe Magee, dovedind o clasă tehnică superioară și o capacitate de efort ieșită din comun. De altfel, tocmai aceste calități extraordinare îi dau marelui campion român certitudinea că, după doar trei luni, își poate oferi o nouă repriză de risc maxim, acceptând un alt meci pentru titlul mondial.

Lucian Bute își apără titlul

De data aceasta chiar acasă, în România, la București, în ceea ce avea să se numească, implicând apoi și consecințe din afara sferei sportului, politico-financiare, drept “Gala Bute”. Marea confruntare s-a disputat în Complexul Romexpo, special pregătit pentru un meci de box de asemenea anvergură, pe lângă titlul de campion al lumii fiind și o miză 7,5 milioane de dolari pentru învingător!

Citește materialul complet în ProSport

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProSport



Comentarii
Inchide