Prosport 25 – 2013. Mihai Covaliu, inclus în Hall of Fame-ul scrimei! Excepționala ascensiune a unui antrenor: Laurențiu Reghecampf. Gino Iorgulescu, ales președinte la LPF!

Autor: ProMotor 05 sept. 2022 SPORT
Prosport 25 – 2013. Mihai Covaliu, inclus în Hall of Fame-ul scrimei! Excepționala ascensiune a unui antrenor: Laurențiu Reghecampf. Gino Iorgulescu, ales președinte la LPF!

Actualul președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, a reușit, dincolo de titlurile și medaliile cucerite într-o carieră de pus în ramă, să primească și o altfel de recunoaștere internațională.

În anul 2013 a fost inclus, de către Federația Internațională a Scrimei în Hall of Fame-ul acestui sport, pe cât de nobil, pe atât de dificil.

Mihai, campion olimpic la Jocurile de la Sydney, Australia, din anul 2000, în proba de sabie individual, și medaliat cu bronz, în aceeași probă, la Olimpiada de la Beijing, China, a primit atunci această recunoaștere a unei cariere cu adevărat exemplară.

Mihai Covaliu, inclus în Hall of Fame-ul scrimei!

Povestea sa a început, ca fiecare poveste adevărată, într-o copilărie populată cu personaje imaginare, dar atât de reale, de fapt! Lumea lui Alexandre Dumas-tatăl, a celor trei muschetari, care erau, în carte, patru, Athos , Porthos, Aramis și candidatul, inițial, la acest titlu, D’ Artagnan, cu toții au reprezentat eroi care trebuie urmați pentru adolescentul Mihai Covaliu! Povestea continua peste ani, în alt loc și cu alt muschetar.

După Jocurile Olimpice de la Beijing, din anul 2008, Mihai Covaliu a decis să se retragă de pe planșă, dar rămânând foarte aproape de ea, devenind antrenorul lotului național de sabie. Competițiile au continuat să-i zâmbească, cu pregătirea făcută de el și cu sfaturile sale venite după o experiență colosală, România câștigă medaliile de argint la Campionatele Europene din anul 2009, disputate în Bulgaria, la Plovdiv. Echipa antrenată de fostul campion olimpic nu se oprește aici și foarte tânărul ei profesor o duce la triumf: aur la Campionatele Mondiale din Antalya, unde

Rareș Dumitrescu a obținut medalia de argint în proba individuală. Povestea a mers și mai departe?

Citește continuarea articolului în ProSport.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: ProSport



Comentarii
Inchide