PROSPORT 25 – 2013. Mihai Covaliu, scrimerul de aur al României: „Talentul fără muncă nu aduce performanță pe termen lung”

Autor: ProMotor 06 sept. 2022 SPORT
PROSPORT 25 – 2013. Mihai Covaliu, scrimerul de aur al României: „Talentul fără muncă nu aduce performanță pe termen lung”

Mihai Covaliu, actualul președinte al COSR, a fost inclus, în 2013, în Hall of Fame-ul scrimei de către Federația Internațională a acestui sport.

A devenit primul scrimer român medaliat la două ediții diferite ale Jocurilor Olimpice, în proba de sabie masculin individual: aur la Sydney 2000 și bronz la Beijing 2008.

După Jocurile Olimpice din 2008, s-a retras din activitatea competiţională, devenind antrenorul lotului naţional de sabie.

Mihai Covaliu, scrimerul de aur al României

Sub îndrumarea sa, România a câştigat argintul la Europenele din 2009, de la Plovdiv, apoi aurul la Campionatele Mondiale din Antalya, Rareş Dumitrescu obţinând argintul la proba individuală.

La Mondialele din 2010, de la Paris, Cosmin Hănceanu şi echipa României au obţinut medalia de argint, pentru ca la Jocurile Olimpice de Vară de la Londra, 2012, echipa României să termine pe locul al doilea.

Citește articolul complet pe ProSport.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProSport



Comentarii
Inchide