Prosport 25 – 2014. Larisa Iordache, ce stea a gimnasticii! Răzvan Burleanu, noul președinte al FRF! Iar Victor Pițurcă se desparte de Națională

Autor: ProMotor 07 sept. 2022 SPORT
Prosport 25 – 2014. Larisa Iordache, ce stea a gimnasticii! Răzvan Burleanu, noul președinte al FRF! Iar Victor Pițurcă se desparte de Națională

Anul 2014 a fost mai degrabă unul al marilor evenimente, cu consecințe pe termen lung, sportive, desigur, dar și administrative. Toate, de o mare importanță!

Să începem povestea acelei perioade cu marea campioană a gimnasticii românești și mondiale, Larisa Iordache.

În 2014 ea a cucerit, la Doha, la Cupa Mondială, medaliile de aur în probele de sărituri, bârnă și sol, iar la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Sofia, din Bulgaria, disputate în același an, 2014, a cucerit aurul de asemenea, și titlul continental, cu echipa, apoi și în proba de sol, în timp ce la bârnă a luat medalia de argint, iar în proba de sărituri, bronzul.

Larisa Iordache, ce stea a gimnasticii!

Larisa Iordache a devenit, astfel, cea mai medaliată gimnastă, din istorie, a Campionatelor Europene!

Mai mult decât atât, ea are în carieră o medalie de bronz, cu echipa, la Jocurile Olimpice, la ediția din anul 2012, de la Londra, patru medalii la Campionatele Mondiale, două de argint, la individual compus și la sol, la ediția de la Nanning, din același senzațional an 2014, și două de bronz, în anul 2013, la Anvers, în proba de sol și la Glasgow, în 2015, la individual compus.

Larisa Iordache are, în total, 16 medalii la Campionatele Europene, pe lângă cele de la Sofia, din 2014, amintite mai sus, reușind să câștige aurul, la Bruxelles, în 2012, cu echipa și la sol, dar și argintul, la bârnă.

Citește articolul complet în ProSport.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide