Prosport 25 – 2015. Horia Tecău, triumf la Wimbledon! Costel Gâlcă și FCSB, triplă istorică! Iordănescu duce România la EURO!

Autor: ProMotor 09 sept. 2022 SPORT
Prosport 25 – 2015. Horia Tecău, triumf la Wimbledon! Costel Gâlcă și FCSB, triplă istorică! Iordănescu duce România la EURO!

Cel mai valoros tenisman român al ultimelor două decenii, Horia Tecău, avea lecțiile făcute încă de la începutul anului 2015.

Campion la dublu mixt, în anul 2012, alături de americanca Bethanie Mattek-Sands, Horia se pregătea să triumfe la Wimbledon, în proba de dublu, cu olandezul Jean Julien Rojer de aceeași parte a fileului, cei doi făcând pe iarba londoneză cel mai puternic cuplu al turneului, și, probabil, și al lumii, din moment ce, tot în 2015 a venit și victoria lor de la Turneul Campionilor.

Horia, retras din activitate în 2021, a cucerit în întreaga carieră 38 de titluri la dublu, jucând alte 24 de finale! Mai mult, constănțeanul are, pe lângă titlul de la Wimbledon, din 2015, și pe cel de la US Open, din 2017, ambele alături de Jean-Julian Rojer, precum și Turneul Campionilor, de care am amintit deja, de asemenea câștigat împreună cu olandezul.

Horia Tecău, triumf la Wimbledon!

Între marile sale borne ale carierei, trebuie amintite și finalele de la Wimbledon, tot la dublu, alături de suedezul Robert Lindstedt, în anii 2010, 2011 și 2012. De asemenea, Horia a mai câștigat și medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din anul 2016, în proba de dublu, avându-l ca partener pe Florin Mergea.

Citește articolul complet în Prosport.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Prosport



Comentarii
Inchide