PROSPORT 25 – 2016. Anghel Iordănescu, „Generalul” performanțelor României: „Ne leagă multe amintiri! A fost un wow fantastic apariția ProSport”

Autor: ProMotor 14 sept. 2022 SPORT
PROSPORT 25 – 2016. Anghel Iordănescu, „Generalul” performanțelor României: „Ne leagă multe amintiri! A fost un wow fantastic apariția ProSport”

Anghel Iordanescu a fost ales antrenorul secolului în anul 2000, dupa ce obținuse cu echipa națională cea mai bună performanță din istoria acesteia, locul 5 în lume la Cupa Mondiala din America.

Dacă a existat în fotbalul românesc un jucător de geniu continuat de un antrenor de clasă, numele acestuia este Anghel Iordanescu.

Câștigător al Cupei Campionilor Europeni din teren și de pe bancă, Puiu, așa cum apropiații îi spun de o viață, a făcut din România o națională calificată la două mondiale, punând-o pe harta lumii, locul echipei noastre fiind identificat cu ușurință nu doar prin fentele lui Hagi sau Ilie Dumitrescu, ci și prin pasiunea acestui tehnician a cărui severitate nu era depășită decât de generozitatea în fapte.

Anghel Iordănescu, „Generalul” performanțelor României

Anii de aur ai generației cu același nume coincind cu munca acestui om deplin al fotbalului românesc la cârma echipei reprezentative. Mondiale, Europene, legende și amintiri. Anghel Iordanescu a antrenat la fel de bine cum a jucat, jucând minunat.

Citește continuarea în ProSport

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Prosport



Comentarii
Inchide