Prosport 25 – 2017. Gică Hagi, campion al României cu Viitorul! Marian Drăgulescu devine cel mai medaliat sportiv român la Europene!

Autor: Promotor 16 sept. 2022 SPORT
Prosport 25 – 2017. Gică Hagi, campion al României cu Viitorul! Marian Drăgulescu devine cel mai medaliat sportiv român la Europene!

De data aceasta, vom începe retrospectiva Prosport cu ceea ce s-a întâmplat în fotbalul românesc, unde am fost martorii unei noi victorii a lui Gică Hagi, omul deplin al acestui sport în țara noastră și nu numai!

De data aceasta, triumful lui Hagi, marcă înregistrată deja, s-a produs în Campionatul Național Liga 1, unde echipa patronată, condusă, concepută și antrenată de el, FC Viitorul Constanța, a devenit, în premieră, campioană a României!

Astfel, în sezonul 2016-2017, dobrogenii au terminat pe primul loc în play-off, acumulând 44 de puncte, ca și FC FCSB, dar având avantajul meciurilor directe 3-1 și 1-1.

Gică Hagi, campion al României cu Viitorul!

Astfel, cu un lot extrem de tânăr, din care nu mai puțin de 21 de fotbaliști utilizați fuseseră crescuți de către Academia Gheorghe Hagi, FC Viitorul cucerește campionatul la doar opt ani de la înființare și la cinci ani de la promovarea pe prima scenă!

Mai mult decât atât, FC Viitorul a utilizat un singur jucător străin în acel sezon, pe fundașul central francez Kevin Boli. Dar iată și “unsprezecele” cu care Gică Hagi a jucat meciul decisiv, în ziua de 13 mai 2017, din ultima etapă a play-off-ului, în compania celor de la CFR Cluj, câștigat cu 1-0, pe terenul “Central”, de la Ovidiu, din cadrul Academiei care îi poartă numele: Râmniceanu- Benzar, Țâru, Boli, Cristi Ganea- N. Roșu, Mladen, Casap- Chițu, Țucudean, Vlad Morar. A marcat Gabriel Iancu, în minutul 65, din penalty.
Au mai jucat: Gabriel Iancu, Sorin Rădoi și Florinel Coman.

Citește continuarea în ProSport

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: ProSport



Comentarii
Inchide