PROSPORT 25 – 2020. Ana Maria Brânză câștigă Cupa Mondială la spadă! Ciprian Deac, campion și marcator contra FC Sevilla. EURO și Olimpiada, blocate de pandemie!

Autor: ProMotor 26 sept. 2022 SPORT
PROSPORT 25 – 2020. Ana Maria Brânză câștigă Cupa Mondială la spadă! Ciprian Deac, campion și marcator contra FC Sevilla. EURO și Olimpiada, blocate de pandemie!

Anul 2020. Sau douăzeci douăzeci, cum i s-a mai spus… Un an ciudat, greu, al unei pandemii bizare și neiertătoare. Sportul românesc și cel mondial au avut de suferit, ca, de altfel, întreaga societate, în urma declanșării înfricoșătoarei pandemii de COVID-19 de la începutul anului.

România a intrat în case începând cu 15 martie, păstrând starea de urgență timp de două luni, apoi, mai bine de un an, pe cea de alertă. În toate aceste condiții, sportul a pierdut principalele sale două competiții de anvergură, Jocurile Olimpice, programate să se dispute la Tokio, în Japonia, și, respectiv, Turneul Final al Campionatului European de fotbal, anunțat drept o mare sărbătoare continentală, organizat în 11 orașe din tot atâtea țări, pentru a marca a 60-a aniversare de la înființarea UEFA.

În cele din urmă, atât Olimpiada de la Tokio, cât și Euro 2020 s-au desfășurat în anul următor, 2021.

Ana Maria Brânză câștigă Cupa Mondială la spadă!

Pentru România, anul 2020 a fost unul al marii sportive Ana Maria Brânză Popescu. Ea a triumfat atunci, pentru a patra oară în carieră, la Cupa Mondială de spadă. Campioana țării noastre a încheiat pe locul întâi în clasament, obținând 176.000 de puncte, fiind urmată, pe podium, de brazilianca Nathalie Moellhausen, cu 157.000 de puncte, și de chinezoaica Sun Yiwen, cu 149.000.

Citește materialul complet pe ProSport

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: ProSport



Comentarii
Inchide