6 motive să nu ratezi Sibiu Rally Challenge 2015

Autor: Adrian Mihălţianu 19 aug. 2015 Raliuri

Anul acesta, Sibiu Rally Challenge e evenimentul motorsport care nu trebuie ratat sub nicio formă dacă eşti pasionat auto. Ştim că e deja prea din scurt dacă nu ţi-ai făcut planuri, dar o să încercăm să-ţi dăm şase motive pentru care ar trebui să-ţi iei liber şi să te duci acolo măcar de vineri până duminică.

1. E cel mai mare spectacol de motorsport din România în 2015

80 de echipaje la start, dintre care 51 doar în Raliul Sibiului, echipaje internaţionale, cei mai buni piloţi din România, cele mai tari maşini de raliu din ţară, dar şi cel mai mare public de pasionaţi auto din România – iată tot atâtea recorduri pentru un eveniment auto din ţara noastră.

Mii de spectatori vin aici în fiecare an. Şi nu sunt deloc dezamăgiţi!

2. E un spectacol de motorsport care te implică şi pe tine

În primul rând, începând de joi după-amiază, Piaţa Mare din Sibiu devine centrul de atracţie pentru petrolheads. De la cortul celor de la Fifth Gear şi până la standurile echipelor participante la raliu, atmosfera de acolo va fi o nebunie. La ora 20.00 începe parada prin oraş, aşa că vei putea vedea pe îndelete fiecare maşină participantă la probele evenimentului – de la maşini de raliu, la maşini clasice şi sportive de ultimă generaţie.

Maşini clasice, fete frumoase, o atmosferă relaxantă. Ce vrei mai mult?

Dacă vrei, poţi participa la crossul nocturn care are loc joi seara prin oraş, apoi poţi reveni vineri pe speciala Călugăru pentru a vedea shakedown-ul, sau oricând pe parcursul zilei pentru a vedea maşinile cum revin la boxe.

3. Proba nocturnă de la Păltiniş e magică. Magică!

E adevărat, raliul Sibiului este acum 100% pe asfalt, fapt care taie o bună parte din spectaculozitatea anilor trecuţi, când praful ridicat de maşinile de raliu crea o ceaţă prin care farurile luminau halucinant siluetele spectatorilor. Dar acum maşinile sunt mult mai rapide, iar dacă îţi găseşti un loc bun din care să priveşti, ai parte de un spectacol demenţial. Noaptea, la Raliul Sibiului, nimeni nu doarme! Deci nu rata proba de vineri seara, de la ora 19 (să ajungi acolo cu măcar o oră şi jumătate înainte dacă vii cu maşina, da?)

4. Drumul până la şi de la Raliu este de vis

Dacă vii dinspre Muntenia, ia-o pe Transalpina la dus. Ieşi spre Sibiu prin Jina şi Poiana Sibiului şi vei vedea unele dintre cele mai frumoase drumuri şi sate din România. Dacă vii dinspre Moldova, pe oriunde treci munţii ai parte de şosele spectaculoase şi de peisaje de vis. Dacă vii din restul Transilvaniei, ai în regiunea Sibiului destule lucruri noi de văzut, poate chiar pe fostele probe (Dobârca, Gura Râului, dar şi Cisnădioara şi alte orăşele şi sate din jur). Toată zona e formidabil de frumoasă. Evident, la întoarcere, dacă pleci spre Muntenia şi chiar Moldova, o poţi apuca pe Transfăgărăşan…

E ultima şansă să mergi pe Transalpina anul ăsta…

5. Poţi privi o zi întreagă cum se dau maşinile de raliu pe Transfăgărăşan

Ziua de sămbătă, 22 august, e rezervată probelor de pe Transfăgărăşan. Atenţie, trebuie să vii aici (la Bâlea Cascadă sau la Bâlea Lac) înainte de ora 8.30 şi să ştii că nu vei putea pleca spre Transilvania decât după ora 19 (ai aici detaliile cu toate restricţiile de circulaţie).

Transfăgărăşanul e magic, dar când vezi cu ce viteză merg piloţii de raliu, e incredibil

6. Nu ai doar raliu din CNR, ci şi maşini clasice şi chiar supersportive

În competiţie nu sunt înscrise doar maşinile de raliu, ci şi maşini clasice (Sibiu Classic Challenge), de la Dacia 1310 la MG TD, sau maşinilor de cursă preparate special (Sibiu Open), de la o Dacia 1300 din 1972 la Ferrari 430 Challenge. Fiecare participă la concursuri separate, pe probele speciale din jurul Sibiului.

În plus, în toată această perioadă, Sibiul este gazda a tot felul de evenimente, care mai de care mai interesant. Nu-l rata!

Cu alte cuvinte, nu ai timp să te plictiseşti dacă vii aici în acest weekend. Te aşteptăm acolo!

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide