Alex Ardelean atacă dubla Cupa Suzuki – campion naţional al debutanţilor din CNR

Autor: Oraan Mărculescu 25 sept. 2014 Raliuri
Alex Ardelean atacă dubla Cupa Suzuki – campion naţional al debutanţilor din CNR

După o ediţie 2014 nebună a Cupei Suzuki, Alex are toate şansele să termine pe primul loc. Pentru asta, el trebuie doar să termine raliul, pentru că distanţa care-l separă de Sebastian Gioarsă este de 20,6 puncte.

Pe de altă parte, nu poate merge doar la siguranţă, pentru că se află şi în lupta pentru titlul de campion naţional al debutanţilor, unde ocupă, de asemenea, primul loc, dar la numai 8,6 puncte de locul doi, ocupat de Radu Necula. Partea frumoasă a duelului e că ultimul raliu îl vor alerga amândoi pe acelaşi model Suzuki Swift Sport (vezi testul ProMotor cu acest model).

Avantajul lui Alex este faptul că el e deja obişnuit cu maşina, după un sezon întreg, pe când Radu este la prima cursă cu Suzuki-ul de la Wise Motorsport. Rămâne de văzut, va forţa Alex pentru ambele trofee, sau va prefera să nu alerge după doi iepuri?

„Mi-e greu să spun cum vom aborda raliul, ce ştiu e că vom încerca să câştigăm ambele titluri  fără a risca inutil.” spune Alex.

Revenind la Cupa Suzuki, Seba Gioarsă are asigurat locul 2 al podiumului dacă va termina raliul mai sus de locul 4. El beneficiază şi de faptul că Andrei Muşeţeanu, câştigătorul ultimelor trei etape ale Cupei, cu care se afla la egalitate pe poziţia secundă a clasamentului, nu va participa la raliul harghitean. Seba e şi în lupta pentru titlul naţional la clasa 9. Fiind pe locul 3, la doar 7 puncte de primul loc, el trebuie să câştige clasa în Harghita pentru a deveni campion naţional.

Participarea la ultima etapă de campionat a fost o decizie de ultim moment din cauza unor probleme personale şi încă sunt sceptic în privinţa startului. Am tot sprijinul lui Sebi Itu şi al familiei şi vom vedea dacă voi găsi forţa necesară pentru a-mi regăsi echilibrul. În acest moment nu mai contează nici un clasament, ci doar să revenim la normal. Sper ca totul să se termine cu bine”, spune Seba după cele trei abandonuri consecutive din ultimele trei raliuri.

În sfârşit, odată cu neprezentarea lui Andrei Muşeţeanu, Ioan Zărug şi copilotul său, Eugen Tălpălariu, au asigurată prezenţa pe ultima treaptă a podiumului Cupei Suzuki.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide