Analiza Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop 2013

Autor: Adrian Mihălţianu 29 oct. 2013 Raliuri
Analiza Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop 2013

Weekendul trecut, în Harghita, s-a pus punct sezonului 2013 din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop. Francois Delecour, fosta vedetă a Campionatului Mondial de Raliuri, şi-a făcut la cei 50 de ani un cadou care dovedeşte că este în plină formă, a câştigat pentru a doua oară consecutiv titlul în România. Campion la două roţi motrice este ca şi în 2012 Alex Filip, în timp ce titlul în Cupa Dacia i-a revenit lui Raul Badiu.

După o serie de controverse provocate de numărul prea mare de etape, sezonul 2013 din CNRD a debutat în weekendul 22-23 martie cu Raliul Braşovului şi a mai inclus încă doua etape de asfalt plus şase de macadam, din care una cu punctaj dublu (Raliul Sibiului). Pentru a încerca să mulţumească pe toată lumea mai ales că lipsa bugetului s-a simţit mai la toate echipajele din campionat, s-a decis ca punctajul de la finalul sezonului să fie făcut luând în calcul cele mai bune trei etape din primele patru şi cele mai bune patru din ultimile cinci raliuri. La acest punctaj s-au adăugat şi punctele bonus provenite din Super Rally.

Francois Delecour a inceput sezonul cu o victorie la Brasov si a repetat istoria la Timisoara. Totusi, la primul raliu pe macadam din campionat, Tulcea Rally, echipajul a fost exclus pentru incalcarea prevederilor legate de parcul inchis si de service interzis si parea ca aceste puncte in minus ii vor periclita obtinerea unui noi titlu. A urmat raliul de la Cluj unde iarasi la volanul Pegeout-ului 207 Super 2000, Delecour nu a avut rival si astfel se incheia prima jumatate a sezonului. Practic, inainte de Raliul Sibiului, la un prim calcul, Delecour era lider urmat de Gergo Szabo, David Botka si Valentin Porcisteanu. 

Apoi a urmat Raliul Sibiului…

Citiţi întreaga analiză pe www.rorace.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide