Campionatul de viteză în coastă a României

Marele premiu al municipiului Câmpulung Muscel – Autosolution, desfăşurat în perioada 4-6 mai, a reprezentat a doua “dublă” a Campionatului Viteză în Coastă al României, respectiv etapele 3 şi 4.

Campionatul de viteză în coastă a României Campionatul de viteză în coastă a României

Vineri, pentru etapa a treia au fost înscrişi la start un număr de 45 de concurenţi. Din cauza poziţionării nefavorabile a traseului, situat în zona unei cariere de piatră şi a unei fabrici de ciment, suprafaţa de concurs a fost foarte alunecoasă, fapt ce a generat precauţii suplimentare pentru piloţi.

În clasamentul Open s-a impus Daniel Onoriu pe Mitsubishi Evo 6, care îşi adjudecă astfel şi prima victorie din cariera de pilot de viteză în coastă. Lui i s-au alăturat pe podium Lucien Hora pe Ford Cosworth RS şi Constantin Rusu pe VW Golf 3 TDI, podiumul pentru Grupa H fiind completat de aciaşi piloţi.

În cadrul Grupei N, câştigător a fost Mircea Pădurean, urmat de Constantin Ciufrilă şi Sorin Iliescu, iar Grupa A a fost câştigată de Lucian Boroianu, urmat de Eugen Peteanu şi de Traian Negru.

La debutanţi, unde au existat cei mai mulţi candidaţi pentru un loc pe podium, s-a impus Claudiu Ciuca, fiind urmat de Christian Nistoran şi James Emmett.

În clasamentul pe echipe s-a impus UCM Reşiţa, piloţii nominalizaţi să puncteze fiind Lucien Hora, Eugen Peteanu şi Mircea Pădurean. Pe locul doi s-a clasat echipa Rally Dream Team, pentru care au punctat Victor Băldescu, Constantin Rusu şi Ciprian Ciobotaru. A treia ocupantă a podiumului a fost echipa ORA H, pentru care au punctat Florin Ciocloda, Marcus Andreoiu şi Călin Poenariu.

Cea de-a patra etapă, desfăşurată duminică, a fost mai palpitantă, scurta ploaie care a căzut dimineaţă împreună cu praful de pe traseu făcând ca suprafaţa de concurs să devină foarte alunecoasă. Înainte de a doua urcare, s-a hotărât scurtarea traseului, ultima porţiune fiind consideraţă improprie pentru o probă de coastă.

După locul doi obţinut vineri, Lucien Hora şi-a luat revanşa şi s-a impus, fiind cu 2,4 secunde mai rapid decât Onoriu. Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Horaţiu Ionescu Cristea pe un Porsche 966 GT3. Din nou podiumul grupei H a fost identic cu cel de la Open.

Pe prima treaptă a grupei A a urcat Eugen Peteanu pe un VW Golf Kitcar, urmat de Lucian Boroianu şi George Grigorescu la volanul unui Renault Clio RS. După cele două etape trofeul "King of the hill" a fost adjudecat de către Daniel Onoriu.

Înainte de următoarele două etape ale Campionatului de Vitează în Coastă, ce se vor desfăşura pe 8-10 iunie la Pârâul Rece, primele cinci locuri ale clasamantelor generale sunt următoarele:

Clasament Open
Nr.loc Nr.conc Nume si prenume Grupa Clasa Total
1 2 HORA LUCIEN H 5 38
2 3 RUSU CONSTANTIN H 5 22
3 41 ONORIU DANIEL H 5 20
4 19 IONESCU HORATIU
H 5 20
5 5 PADUREAN MIRCEA N 5 12

Clasament Grupa H
Nr.loc Nr.conc Nume si prenume Grupa Clasa Total
1 2 HORA LUCIEN H 5 38
2 41 ONORIU DANIEL H 5 23
3 19 IONESCU HORATIU H 5 23
4 3 RUSU CONSTANTIN H 5 22
5 37 LUNCAN ANTON H 3 10

Clasament Grupa N
Nr.loc Nr.conc Nume si prenume Grupa Clasa Total
1 5 PADUREAN MIRCEA N 5 36
2 8 CIUFRILA CONSTANTIN N 5 24
3 99 ILIESCU SORIN N 5 20
4 88 CIOBOTARU CIPRIAN N 5 19
5 417 UNGUREANU BOGDAN N 3 13

Clasament Grupa A
Nr.loc Nr.conc Nume si prenume Grupa Clasa Total
1 4 PETEANU EUGEN A 3 38
2 14 BOROIANU LUCIAN A 5 30
3 42 ONOFREI GABRIEL A 3 16
4 22 SZEP ALEXANDRU A 5 12
5 75 RADUT LUCIAN A 5 11

Clasament debutanti
Nr.loc Nr.conc Nume si prenume Grupa Clasa Total
1 427 CIUCA CLAUDIU H 3 38
2 417 UNGUREANU BOGDAN N 3 25
3 432 NISTORAN CHRISTIAN H 3 22
4 413 URAM MARIAN H 3 11
5 424 SZABO CSONGOR H 3 11

Clasament Echipe
Nr.loc Echipa Total
1 UCM RESITA 127
2 RALLY DREAM TEAM 71
3 ORA H 0

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.