Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop 2008 - ultima etapă

În perioada 24-26 octombrie se va desfăşura a opta etapă a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop 2008, Raliul Iaşi 600 Prista Oil. Etapa se anunţă disputată locurile doi şi trei fiind încă în joc.

Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop 2008 - ultima etapă Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop 2008 - ultima etapă

Cu o lungime totală de 456,81 km, din care 144,00 km sunt numai probe de macadam pur, Raliul Iaşi 600 Prista Oil va debuta încă din ziua de vineri, 24 octombrie, cu shakedown în care piloţii înscrişi îşi pot regla maşinile la condiţiile de traseu. Cu startul programat la ora 8.00, Shakedown Dunlop oferă posibilitatea, pentru prima dată în acest sezon, celor mai buni piloţi din campionat să îşi tureze şi să testeze automobilele de competiţii pe suprafaţa de macadam a acestei ultime etape din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop 2008.

Competiţia propriu-zisă va debuta sâmbătă, la orele amiezii, aliniind la start nu mai puţin de 67 de echipaje. Deşi campion al sezonului, Jarkko Miettinen nu a renunţat să ia startul în această ultimă etapă a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop 2008. Cu un parcurs excelent, care l-a plasat definitiv în fruntea clasamentului la zi după numai şapte etape din campionatul intern de raliuri, Jarkko Miettinen vine din nou să ridice valoarea şi ştacheta întrecerii făcând din ce în ce mai dificilă lupta la vârf pentru echipajele care se lupta pentru poziţia secundă în campionat.

Aflat în momentul de faţă pe poziţia a doua a clasamentului, Georg Szabo este puternic secondat de Dan Gîrtofan şi Marco Tempestini. Lupta pentru titlul de vicecampion rămâne deschisă, Gîrtofan şi Tempestini aflându-se foarte aproape de Szabo, depinzând de rezultatele de la Raliul IAŞI 600 Prista Oil şi de verdictul Comisiei Naţionale de Disciplină Sportivă, unde se va judeca recursul împotriva excluderii echipajului Girtofan/Berghea de la Raliul Avram Iancu ECOMAX.

Astfel la finalul Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop 2008 vicecampionul se va decide duminică, în cea de-a doua zi a Raliului Iaşi 600 Prista Oil.

Clasamentul general la grupele N+A :

 

  1. Miettinen Jarkko/Lukka Mikko (Mitsubishi EVO 9, număr de concurs 101) - 53 pct
  2. Szabo Gergo/Kohler Zoltan (Mitsubishi EVO CT9A, număr de concurs 105) – 41 pct
  3. Dan Gîrtofan/Adrian Berghea (Subaru Impreza N 12. număr de concurs 1) – 37 pct
  4. Tempesta/Pulpea Dorin (Subaru Impreza N14, număr de concurs 3) – 31,5 pct
  5. Claudiu David/Mihaela Beldie (Mitsubishi EVO 9, număr de concurs 111) – 22 pct

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.