Carlos Sainz a câştigat prima etapă a Raliului Dakar 2013

Autor: Iulian Dnistran 06 ian. 2013 Raliuri

Spaniolul Carlos Sainz a câştigat prima etapă a Raliului Dakar 2013. Pilotul spaniol, care a câştigat ediţia din 2010 a Raliului Dakar, a parcurs proba specială de 13 kilometri a primei etape într-un timp de şapte minute şi 40 de secunde la volanul buggy-ului său Demon Jefferies.

Pe locul al doilea la categoria maşini a terminat argentinianul Lucio Alvarez, la volanul unei Toyota Hilux, la doar opt secunde după Sainz.

În urma etapei care leagă oraşele peruane Lima şi Pisco, pe locul al treilea la categoria maşini a terminat francezul Guerlain Chicherit, la volanul buggy-ului său SMG.

La categoria motociclete, Francisco Lopez din Chile a terminat pe primul loc, cu un timp de şapte minute şi 51 de secunde, cu doar o secundă înaintea ocupantului locului al doilea, olandezul Frans Verhoeven şi cu cinci secunde înaintea conaţionalului său din Chile Pablo Quintanilla.

La categoria quad-uri, peruanul Ignacio Flores Seminario a terminat pe primul loc, urmat de Sebastian Husseini şi Marcos Patronelli.

Gerard De Rooy a terminat pe primul loc la categoria camioane cu al său Iveco, cu un timp de opt minute şi 46 de secunde. Pe locul al doilea a terminat, tot cu un Iveco, Hans Stacey, iar pe locul al treilea, la volanul unei Tatra, a ieşit Ales Loprais.

Prima etapă a Raliului Dakar 2013 a avut o distanţă totală de 263 de kilometri, dintre care 13 kilometri de probă specială şi 250 de kilometri de legătură.

A doua etapă, care porneşte din Pisco şi se termină tot în Pisco, are un total de 327 de kilometri, dintre care 242 de kilometri de probă specială şi 85 de kilometri de legătură.

Raliul Dakar 2013 se desfăşoară în perioada 5-20 ianuarie 2013 pe teritoriul continentului America de Sud şi are o distanţă totală de peste 8.000 de kilometri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide