Citroen C4 WRC HYmotion4 Concept

Francezii de la Citroen au venit la Salonul Auto de la Paris cu un concept C4 destinat utilizării în raliuri în tandem cu grija faţă de mediu.

Citroen C4 WRC HYmotion4 Concept Citroen C4 WRC HYmotion4 Concept

Momentan doar jumatate verdeLa prima vedere avem de a face cu o maşină destinată raliurilor. Asta înseamnă poluare fonică, termică, asupra aerului şi pâmântului, miros de frâne incinse şi ambreiaj. Cu toate acestea, noul C4 poate fi considerat un Prius echivalent din lumea curselor, deoarece permite recuperarea energiei pe frânare şi folosirea ei mai târziu pentru o depăşire de exemplu.

Sistemul hibrid este compus dintr-un generator de 125 kW conectat la diferenţialul spate, gestionat electronic de o unitate de control performantă ce se ocupă şi de încarcarea bateriilor litiu-ion cu 990 de celule capabile de o tensiune de 400 V. În modul electric maşina se poate deplasa cu o autonomie de 40 de km, în timp ce în folosirea normală, sistemul hibrid aduce o economie de combustibil de 30%.


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.