Claudiu David a testat un Citroen C2 R2

Pilotul de teste al revistei BBC Top Gear Romania a avut ocazia să piloteze, la sfârşitul săptămânii trecute, un Citroen C2 R2 alături de Simon Jean Joseph, fostul campion european de raliuri din 2004.

Claudiu David a testat un Citroen C2 R2 Claudiu David a testat un Citroen C2 R2

Claudiu David, singurul pilot român care concurează anul acesta în mondialul de raliuri, a testat înaintea Raliului Barum Cehia, un Citroen C2 R2. Invitatul special al testului organizat de Citroen Sport a fost Simon Jean Joseph, campion de raliuri al Franţei în 2003 şi campion european în 2004, actualmente pilot de uzina Citroen în IRC (Intercontinental Rally Challenge).

Testele cu Citroen C2 R2 au avut loc lângă oraşul Zlin, în Cehia, pe proba specială pe care piloţii înscrişi în Barum Rally 2007 au avut programat shakedown-ul. Simon Jean Jospeh, care a luat startul în etapa de IRC cu un Citroen C2 Super 1600, a făcut o prezentare tehnică a maşinii, după care Claudiu David a urcat în dreapta pentru a se familiariza cu bolidul de curse. După prezentarea maşinii a fost rândul lui Claudiu David să piloteze C2-ul pe asfalt. Proba specială, ceva mai lungă de doi kilometri, a fost una tehnică cu o suprafaţă alunecoasă, în special pe viraje, datorită faptului că în shakedown-ul oficial pentru Barum Rally piloţii au aruncat mult noroi de pe margine.

Citroen C2 R2 are un motor de 1592 cmc care dezvoltă 185 CP la 7.200 rpm şi un cuplu maxim de 175 Nm/5.000 rpm şi este un model care se bucură de succes şi în Campionatul de Raliuri al României. Preţul unui Citroen C2 R2 porneşte de la 47.500 Euro şi poate ajunge, cu dotări suplimentare, la aproape 60.000 Euro.


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.