Două românce participă la Raliul Gazelelor 2015 cu o Dacia Duster preparată pentru competiţii

Autor: Iulian Dnistran acum 5 ani Raliuri

În 2015, pentru prima dată, Renault România susţine un echipaj în competiţia Aïcha des Gazelles. Zece echipaje din Renault România şi-au depus candidaturile pentru ediţia din acest an (echipaje din fabricaţie, Inginerie, direcţia Comercială, funcţii suport şi off-shore). În urma analizei dosarelor, trei echipaje au fost alese să meargă la preselecţia oficială, care a avut loc la Paris, în perioada 14-16 noiembrie. Juriul de selecţie, care s-a reunit pe 2 decembrie, a avut o misiune foarte dificilă deoarece toate candidatele au dovedit motivaţie şi dorinţă de a participa la această aventură.

Echipajul care va reprezenta Renault România la Raliul Aïcha des Gazelles 2015 este format din Teodora Oprea (direcţia Financiară, Cost de Vânzare) şi Emilia Stoicescu (Inginerie).

Emilia (30 de ani) se descrie ca fiind optimistă, dinamică, altruistă. Dansatoare de 19 ani, predă dans şi practică diverse sporturi precum carting, gimnastică sau paintball. Teodora (29 de ani) a ales trei cuvinte pentru a se descrie: perseverentă, dinamică, profesionistă. Face parte dintr-o asociaţie care promovează sportul şi viaţa sănătoasă, participând, în cadrul acesteia, la numeroasa maratoane, semimaratoane, curse montane, triatlonuri etc.

Emilia şi Teodora au trecut de prima probă de foc, însă urmează o perioadă încărcată, cu multe pregătiri, traininguri şi trasee dificile. Cum luna martie (când raliul începe) nu este deloc departe, fetele se antrenează de zor, iar echipa clubului Duster 4X4Everyone s-a alăturat susţinerii echipajului. Mai mult, în data de 25 ianuarie, a avut loc o pregătire a gazelelor împreună Duster 4X4Everyone, la Cheile Grădiştei.

Întrebată despre experienţa din week-end alături de gazele, echipa Duster (reprezentată de Marian Marin, Catrina Gheorghe şi Florin Stanciu) a povestit că:

„Şi in acest an, am răspuns cu entuziasm prezent la invitaţia RTR de a participa la formarea Gazelelor pentru Rally, având in vedere experienţa de anul trecut si feedback-ul fetelor care au participat la selecţia din 2013, în acest an am încercat sa dezvoltăm un program mai apropiat  de cel de la selecţia din Franţa.

Experienţa de a avea o echipă în Maroc la Rally a fost o provocare mare pentru toţi cei implicaţi, dar şi o responsabilitate a Grupului Renault România. In cea de-a doua parte a sesiunii de pregătire, am încercat să aprofundăm partea de orientare şi experienţe în off-road. Zăpada prezentă pe traseu ne-a ajutat să simulăm cât de cât condiţii similare cu cele întâlnite pe nisip şi, în acelaşi timp, a pus binomul în diverse situaţii dificile. Am regăsit în Emilia şi Teodora spiritul de dezvoltare continuă, dar şi două fete cu o mare capacitate de a asimila rapid informaţiile pe care le aplică imediat.”

Raliul Aïcha des Gazelles este singurul rally-raid 100% feminin care promovează o viziune diferită de a celorlalte competiţii auto: doar cu harta şi busola. Viteza cade pe planul doi, iar GPS-ul e interzis. În 2015, competiţia se desfăşoară în perioada 20 martie – 4 aprilie.

Aflată la cea de-a 25-a ediţie, această aventură internaţională şi umană unică reuneşte, din 1990, peste 320 de femei între 18 şi 65 de ani, în plin deşert marocan. Ea promovează într-ajutorarea, solidaritatea şi depăşirea de sine, valori comune şi reţelei [email protected], care are ca scop dezvoltarea talentelor feminine în interiorul grupului Renault.

Citește și...


Comentarii
Inchide